• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 6 °C

Atalay: Baykal, hayatının hatasını yaptı

Atalay: Baykal, hayatının hatasını yaptı
Bakan Atalay, katıldığı bir televizyon programında terörle mücadele, demokratik açılım konularındaki soruları yanıtladı.

İçişleri Bakanı Atalay, NTV canlı yayınında Kürt açılımına destek vermeyen CHP'nin eski liderini eleştirerek, "Dünyada bu tür sorunların çözümü iç siyasete malzeme yapılmıyor. Deniz Baykal bu süreçte gerekli desteği vermedi, hayatının hatasını yaptı" dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'Biz demokratikleşme yöntemiyle gideceğiz. Özgürlüklerin daralmasına müsaade etmeyeceğiz. Hiç bir şekilde demokrasiyi askıya alıcı yeni gelişmeler olmayacak, insan hakları ve insanın korunması, vatandaşımıza sahip çıkma bizim en önemli önceliğimiz olacaktır' dedi.

Bakan Atalay, katıldığı bir televizyon programında terörle mücadele, demokratik açılım konularındaki soruları yanıtladı.

Atalay, 'Demokratik açılım bitmedi, devam edecek yönünde ifadeler oldu. Herkesin merak ettiği konu şu ki nasıl sürecek, demokratik açılım çerçevesinde yeni planlanan adımlar var mı?' sorusu üzerine, demokratikleşme sürecinin AK Parti Hükümetinin kurulduğundan bu yana devam eden bir süreç olduğunu belirtti.

'CHP'NİN BEYANLARININ ÖNEMLİ GÖRÜYORUZ'

Atalay, 'Bu süreçte Abdullah Öcalan'ın ya da PKK'nın muhatap alınabileceğine dönük bazı köşe yazarlarından çağrılar oldu. Bunları okuyunca, duyunca ne hissediyorsunuz?' sorusuna karşılık, 'Biz o konuda çok kararlıyız. Biz daima nasıl sürecin ismi demokratikleşmeyse muhatap olarak da daha çok siyasi platformu ve TBMM'yi çok önemli gördük' yanıtını verdi.

Bu konunun çok boyutlu irdelenebileceğini ifade eden Atalay, 'Biz bu sürece başlarken başta o zamanki DTP ile Sayın Ahmet Türk ile görüşüldü. Diğer partilerle görüşüldü, bazılarıyla görüşülemedi. İki muhalefet partisi bu konuda çok keskin tavır içinde oldular' dedi.

Deniz Baykal'ın bu sürece katkı verecek bir irade gösterdiğini, ancak vermediğini belirten Atalay, 'Hayatının en önemli hatasını da yaptı. Çünkü Türkiye'nin en önemli sorununa katkı vereceklerdi' diye konuştu.

Atalay, Habur sınır kapısındaki görüntülerin hatırlatılarak, 'Süreç konusunda, keşke şöyle yapsaydık ya da yapmasaydık dediğiniz bir iç muhasebe yaşıyor musunuz?' sorusu üzerine, bunların çok sıcak, hararetli konular olduğunu, yakıcı ve zor konular olduğunu belirtti. Atalay, 'Hatalar daima yapılabilir. Tabii ki kendimizi irdeliyoruz. Herkes kendisini irdeliyor. Ama bu işlerin tabiatında daima yol kazaları olabilir, hatalar olabilir. Uluslararası tecrübelere baktığımızda da bu böyledir' dedi.

Bakan Atalay, Habur'da yaşananları asla tasvip etmediklerini ifade ettiklerini hatırlatarak, 'Burada yöntem hataları olmuş deniliyorsa, ben o tür hataları da rahatça kabul etmeye hazırım. Bu süreçleri yürütenler daima zor bir işi yürüttüğünün farkındadır ve eleştiriler. Sizin çok başarılı gördüğünüz şeyler bazılarınca yanlış görülür. Bu tür işler yakıcı konulardır. Bunları yürütenler birçok açıdan eleştirilirler. Bunları yürütenler buna alışkın olmalı ve bunu göze almalı. Her türlü eleştiriyi ben tabi karşılıyorum' diye konuştu.

'TERCİH DEMOKRATİK VE İNSANİ ÇÖZÜM'

'Bugünlerde kara harekatı seçeneğinden bahsedilir oldu? Bu seçenek masada olan bir seçenek midir?' sorusuna Atalay, terör oldukça güvenlik güçlerinin çalışmaları, operasyonlarının olacağını söyledi.

Atalay, güvenlik mensuplarının her yerde işbirliği içinde başarılı çalışmalar yürüttüğünü vurguladı.

Öte yandan 'AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu'nun istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Atalay, bu haberi yeni duyduğunu ve beklediği bir şey olmadığını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89