• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 8 °C

Askerden 'Birand'ı 'İşten at' talimatı!

Askerden 'Birand'ı 'İşten at' talimatı!
Sabah Grubu’nun eski patronu Dinç Bilgin’in ardından, yine 28 Şubat sürecinde Show TV’nin sahibi konumunda olan Erol Aksoy ilginç açıklamalarda bulundu.

28 Şubat post modern darbesinin kilit isimlerinden emekli general Çevik Bir ile emekli general Erol Özkasnak’ın medyaya yaptıkları baskılar tek tek gün yüzüne çıkıyor.

Çevik Bir’in o dönem medya patronu olan Erol Aksoy’a “32. Günü yayından kaldır, Mehmet Ali Birand’ı işten at” talimatı verdiği, Aksoy’un da “Paşam mahkeme kararı yok” sözü üzerine de “30 bin şehit var sen daha ne kararı istiyorsun” cevabı aldığı ortaya çıktı.

SIK SIK MÜDAHALE EDİYORLARDI

Sabah Grubu’nun eski patronu Dinç Bilgin’in ardından, yine 28 Şubat sürecinde Show TV’nin sahibi konumunda olan Erol Aksoy da darbe sürecinde gazetecilere yapılan baskılarla ilgili açıklamada bulundu.

Aksoy, 28 Şubat sürecinde Çevik Bir ve Erol Özkasnak’ın sık sık yayınlara müdahale etmek için aradığını belirterek, hatta Çevik Bir’in o dönemde Show TV’de yayınlanan ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand’ın yaptığı 32. Gün programının yayından kaldırılması için, çok büyük baskı yaptığını vurguladı. Aksoy, Çevik Bir ile 32. Gün programının kaldırılmasıyla ilgili yaptığı görüşmenin ayrıntılarını şöyle anlattı:

‘TAMAM’ DEMEK ZORUNDA KALDIK

“Bir gün, Çevik Bir paşa telefonla aradı ve o dönemde Show TV’de yayınlanan 32. Gün programının derhal yayından kaldırılmasını ve Mehmet Ali Birand’ın da işten atılmasını istedi. Ben de ‘Efendim, yayını kaldırmak için bir mahkeme kararı gerekli. Yoksa hiçbir neden yokken programı nasıl kaldıralım’ dedim. Paşa bunun üzerine sinirlendi. ‘30 bin şehit var. Sen daha ne mahkeme kararı arıyorsun? Onların kararını düşünmüyor musun? Bu programı hemen yayından kaldırıp, adamın işine son vereceksin’ dedi. Biz de tamam deyip, telefonu kapatmak zorunda kaldık.”

Birand ile birlikte bir kaç gün ara verme kararı aldık

Erol Aksoy, Çevik Bir’den gelen telefon üzerine, 32. Gün’ün yapımcısı Mehmet Ali Birand ile görüştüğünü ve durumu kendisine anlattığını kaydetti. Aksoy, Birand ile görüşerek programa teknik bazı gerekçeler göstererek, birkaç hafta ara verdiklerini, ardından da tekrar yayınlamaya başladıklarını ifade ederek, bu kez de telefonun Özkasnak’tan geldiğini kaydetti. Aksoy, şunları anlattı: “Çevik Bir’den gelen telefon üzerine, 32. Gün programına teknik bazı gerekçeler öne sürerek bir ya da iki hafta ara verdik. Bunu da Birand ile görüşerek yaptık. Bir-iki aranın ardından tekrar yayına başladık. Program yayınlanır yayınlanmaz bu kez, dönemin generali Erol Özkasnak aradı ve Çevik Bir’in sözlerine benzer ifadelerle, yayına derhal son verilmesini istedi. Biz de kesintilerle programı yayınlamayı sürdürdük. Ancak, o dönem zorlu bir süreçti.”

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89