• BIST 9645.02
  • Altın 2415.004
  • Dolar 32.5587
  • Euro 34.675
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 2 °C

'Asker, operasyon meraklısı değil!'

'Asker, operasyon meraklısı değil!'
Başbakan Tayyip Erdoğan, BDP’nin, “Asker operasyonları durdursun” teklifine, “Asker polis operasyon meraklısı değil diyerek cevap verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, BDP’nin, “Asker operasyonları durdursun” teklifine, “Asker polis operasyon meraklısı değil. Eğer bir yerde terör varsa, terörist varsa, asayişi bozan varsa oraya operasyon yapar. Zaten bu görevidir” yanıtını verdi.

Erdoğan Kilis ve Kahramanmaraş mitinglerinde şunları söyledi:

“Bizi ölümle korkutacaklarını sanıyorlar. Bizi tehdit ediyorlar. Bize alçakça saldırıyorlar. Hangi alçakça saldırıyı yaparsa yapsınlar; hangi kirli tezgaha başvururlarsa başvursunlar biz bu yola başımızı koyduk.

'Malum kampanya'

12 Haziran öncesinde Ak Parti’yi güya korkutmak, yıpratmak için birileri çalışıyor. Kastamonu olayından sonra hemen telsizlere düştü. ‘Hedef Ak Parti’ dediler. Terör örgütünün hedefinde Ak Parti varmış, yani millet var millet. Çünkü Ak Parti’nin rotasını millet çizdi. Adeta düğmeye basılmış gibi eski dönemdeki o malum kampanyalar neyse bugünkü kampanya da aynı.

'Terör imamı'

Bizim dinimiz birlik dinidir. Şuracıkta Cuma Namazı kılınıyor. Onlar 50 metre ötede Cuma Namazı kılıyorlar. Neymiş, ‘devletin imamının arkasında’ namaz kılmazlarmış. Bu da terör örgütünün imamıdır denirse ne olacak? Çünkü bizim dinimizde terör yok. Kardeşin kardeşi öldürmesi yok. Bir kişinin öldürülmesi bir insanlığın öldürülmesi gibidir.

'BDP çözüm istemiyor'

BDP de bu ülkede benim Kürt kardeşlerimin sorunlarının çözülmesini istemiyor. BDP, gençlerin ölümünü, anaların, babaların gözyaşını kendi varlığının teminatı olarak görüyor. Bu, gençlerin kanından beslenmektir. ‘Anneler ağlamaya devam etsin ki biz ayakta kalalım’ derdindeler.

'Operasyon yapılır'

‘Devlet, operasyonları bıraksın. Asker, polis silah bıraksın’ diyorlar. Ne demek yav asker, polis silah bırakır mı? Onun tamamlayıcı unsurudur silah. Asker dış saldırılara, polis, jandarma içerde asayişi temin için. Sen kalkacaksın sivili silahlandırıp, terör estireceksin. Sonra da ‘asker, polis operasyonları durdursun’ diyeceksin. Asker polis operasyon meraklısı değil. Eğer bir yerde terör varsa, terörist varsa, asayişi bozan varsa oraya operasyon yapar. Zaten bu görevidir. Milletin huzuru için görevidir.

Kandil-Silivri’ye cevap

Ak Parti sorunları çözdükçe bunlar rahatsız oluyor. Biz bu oyunu bugüne kadar bozduk. Bundan sonra da hep birlikte bozacağız. Ben eminim ki 75 milyon hem Kandil’e, hem Silivri’ye gereken cevabı 35 gün sonra verecektir.”

Ajanslar

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89