• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -3 °C

Asiltürk, Karamollaoğlu'na karşı hareket başlattı

Asiltürk,  Karamollaoğlu'na karşı hareket başlattı
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asltürk sosyal medyadan yayınladığı uzun bir açıklama ile parti yönetimine sert eleştiriler yönlendirerek ilk genel kurulda kendi gözetimi altında yeni bir liste hazırlanacağını duyurdu.

Yönetimin, Kurucu Genel Başkan Necmettin Erbakan'ın politika çizgisinden uzaklaştığını belirten Asiltürk sadece iktidarı eleştirmenin Milli Görüş geleneği olmadığını belirtti.

Görülen hataları düzeltmenin Erbakan gibi davranmakla mümkün olduğunu belirten Asiltürk "Etrafımızdaki insanlarda, bir hatâ ve kusur görürsek, o hatâ ve kusuru düzeltmeyi görev biliriz. Ancak, bu görevi yerine getirirken söze tenkitle başlar, suçlayıcı bir dil kullanırsak, konuşmamız dinleyenler üzerinde olumlu bir etki yapmadığı gibi, tam tersine bizden uzaklaşmalarına da sebep olur." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın'dan cevap

Asiltürk'ün açıklamalarının ardından bir açıklama yayınlayan parti sözcüsü Birol Aydın "Saadet Partisi'nin yetkili kurulları ve karar organları bellidir. Yine aynı şekilde tüzüğümüzde kongre kararının nasıl alacağı yazılıdır," ifadelerini kullandı.

Aydın, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nın öncülüğünde genel idare kurulu üyeleri ve parti yönetiminin çalışmalarına devam edeceğini vurguladığı açıklamada "Ülkemizin ve insanımızı karşı karşıya kaldığı problemlere sebep olan yanlış politikalara, tutum ve davranışlara da hangi saiklerle itiraz ettiğimiz ise milletimizin malumudur," ifadelerine yer verdi.

Asiltürk Erdoğan'la görüşmüştü

Asiltürk'ün bu açıklamaları Saadet Partisi içerisindeki Millet İttifakı veya Cumhur İttifakı içerisinde yer alma tartışmalarının alevlendiğini gösterdi. Genel Başkan Karamollaoğlu iktidarın karşısında Millet İttifakı'na yakın bir çizgi izlerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son aylarda Saadet Partisi'ni de Cumhur İttifakına dahil etme isteğini gösterecek adımlar atmıştı.

Erdoğan ocak ayında partinin ağır toplarından ve Erbakan dönemindeki önde gelen isimlerinde Asiltürk'ü ziyaret ederek "ittifak konuştuklarını" açıklamıştı.

Karamollaoğlu'nun bilgisi dışında yapılan bu görüşme parti içerisinde rahatsızlığa neden olmuştu.

Asiltürk görüşme sonrası "Seçime bir hafta kala buna karar verilir, yapılır. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur," açıklamasını yapmıştı.

Asiltürk'ün son paylaşımlarında "Mü'minlerin kardeş olduklarına inandığımız için, kardeşler arasında iyi ilişkiler olmasını arzu ediyoruz. Siyâsi çekişmelerin oluşturduğu olumsuz ortamdan etkilenmeden, kardeşliğin oluşmasına ve gelişmesine çalışırız," açıklamalarındaki kardeş vurgusu da AK Parti ile bir işbirliğine kapı aralama isteği olarak yorumlandı. (euronews)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89