• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 13 °C

Arıtman'dan aydınlara büyük hakaret!

Arıtman'dan aydınlara büyük hakaret!
Arıtman, DTP'lilere Meclis'e dönün çağrısı yapan aydınları hedef aldı. Arıtman 'sözde aydın-entel-dantel, yazar-çizer takımı' dediği kişilere 'Kaç para istiyorsunuz' dedi.

CHP'li Canan Arıtman kapatma kararı sonrası Sine-i Milete dönme kararı veren eski DTP'lileri Meclis'e çağıran aydın, sanatçı ve yazarlara ağır ithamlarda bulundu. Arıtman, "PKK’nın Mecliste olmasını canhıraş feryatlarla isteyen sözde aydın-entel-dantel, yazar-çizer takımı neye ve kime hizmet etmektedirler? Bu hizmetlerinin karşılığı kaç paradır söylesinler de biz Türk Milleti olarak aramızda para toplayıp bunlara verelim ki bu ülkeye ihanetten vazgeçsinler" dedi.

Arıtman kapatılan DTP’nin eski Başkanı Ahmet Türk'ün Meclis'te yeni grup oluşturackalarını açıklarken, "Öcalan'da böyle istiyor" sözlerine bir yazılı açıklama ile tepki gösterdi. "Türk'ün bu sözleri ile PKK’nın Mecliste olduğu bir kez daha tescil edilmiştir" diyen Arıtman, BDP isminin gösteremlik olduğunu Meclis'te grubu olan 4. partinin PKK olduğunu savundu.

Meclis'te terör örgütünün bulunmasının Cumhuriyeti ve onun Meclisinin kurulması için kanlarını, canlarını vermiş binlerce insanın ruhu taciz ettiğini savunan Arıtman, "Ülkesinin bağımsızlığı ve bütünlüğü için evlatlarını şehit vermiş binlerce insanın da içinde yer aldığı Türk Milleti ne yazık ve ne acıdır ki sözde Milletvekili adındaki PKK sözcülerinin maaşını ödemek zorundadır. Bu durum milletimizin içine sinmemektedir" dedi.

URAS'A DA DOKUNDU

Arıtman BDP'nin grup kurmasına destek olacağını söyleyen Ufuk Uras'a da sert çıktı. Arıtman, "Ağzından barış-demokrasi sözcüklerini düşürmeyen İstanbul Milletvekili Ufuk Uras’ın da PKK’nın Mecliste grup kurmasına cansiperane katkı vereceğini söylemesiyle ne olduğu ortaya çıkmıştır" dedi. Eski DTP'lilerin barış ve demokrasiden yana olmadıklarını savunan Arıtman, "En azından kendi adıma ben bundan sonra Parlamento kürsüsünden adları ne olursa olsun bunlara sadece PKK diyeceğim. Çünkü bu söz milletin sözüdür!" dedi.

AYDINLARA ENTEL-DANTEL SUÇLAMASI

Arıtman'ın ağır üslubundan DTP'illerin yeniden Meclis'e girmesini isteyen aydın sanatçı ve yazarlar da nasibini aldı. Arıtman, "Tüm bu gerçekleri göre göre, PKK silahlarını Türkiye Cumhuriyeti Devletine teslim etmeden, biz terörden vazgeçtik dememişken, PKK’nın Mecliste olmasını canhıraş feryatlarla isteyen sözde aydın-entel-dantel, yazar-çizer takımı neye ve kime hizmet etmektedirler? Bu hizmetlerinin karşılığı kaç paradır söylesinler de biz Türk Milleti olarak aramızda para toplayıp bunlara verelim ki bu ülkeye ihanetten vazgeçsinler" dedi.

Arıtman Türk Milleti adına Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etti.

ARITMAN'IN HEDEFİNDEKİ İSİMLER

DTP'lilere Meclis'e dönün çağrısı yapan aydınların içinde öne çıkan isimler şunlardan oluşuyor: Yazarlar Adalet Agaoglu, Aydın Engin, Murat Belge, Oya Baydar, Ömer Laçiner, Tarhan Erdem, ABF Başkanı Ali Balkız, Prof. Dr. Ayşe Erzan, Prof. Dr. Baskın Oran, Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Gencay Gürsoy, SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, Prof. Dr. Mithat Sancar, akademisyen Orhan Silier, TESEV danışmanı Osman Kavala, KESK Genel Başkanı Sami Evren, yazar Seyfettin Gürsel, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras ve Eğitim Sen Genel Başkanı Zubeyde Kılıç...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89