• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 9 °C

Arınç'tan yargıya kurşun gibi sözler

Arınç'tan yargıya kurşun gibi sözler
Bakan Arınç öyle sözler etti ki Yüksek Yargı bu kez çok kızacak. Arınç'ın ima ettiği şey ise yargıçların istifası;

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek'in, ''Pakistan'da Anayasa değişikliği üzerine yüksek yargı mensuplarının istifa ettiği'' örneğini vermesini eleştirerek, ''Pakistan'daki yüksek yargıçların soylu davranışlarını Türkiye'de biz geçmişte görmedik. Siz bunu yapacak cesarette de değilsiniz. Mesela yasama organına karşı 'yaptığın yanlıştır, bu yanlışlığa tepki olarak ben istifa ediyorum' dese, bu tebrik edilecek bir davranış olur'' dedi.

Bakan Arınç, Kanal A televizyonunda canlı yayımlanan ''Görüş Farkı'' programında soruları yanıtladı.

Basın sektörüne ilişkin sorular üzerine Arınç, medyanın son yıllarda çok daha özgürleştiğini, artık basında çok seslilik olduğunu, kimsenin, kimsenin güdümünde olmadığını söyledi.

TRT ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Arınç, TRT'nin özerk bir kurum olduğunu, kendi kanunu içinde yönetildiğini belirterek, TRT'nin hiçbir atamasına, onayına karışmadığını ifade etti. Arınç, TRT'nin son yıllarda haber yapmaya başladığını, işini iyi yapan bir kurum haline geldiğini kaydetti.

BAYKAL'I SAMİMİ BULMADI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Anayasa değişikliğiyle ilgili teklifini samimi mi bulmadınız'' sözleri üzerine Arınç, Baykal'ın Anayasa değişikliği gündeme geldiğinden bu yana neler söylediğine baktığını ifade ederek, Baykal'ın basın açıklamaları ve gruptaki sözlerini okudu.

''Şu laflara bakın, bunlar yenilir, yutulur şeyler değil'' diyen Arınç, Baykal'ın, zamanında tüm Anayasa değişikliği için eleştiriler yönelttiğini, bu Meclisin yeni Anayasa yapamayacağını söylediğini aktardı. Arınç, ''Bunları söyleyen ve cepheden hepsine karşı çıkan Baykal ve aynı sözleri tekrarlayan parti yöneticileri şimdi Anayasa değişikliğinin toplumsal desteğinin farkına vardılar. Referanduma gittiği takdirde büyük ölçüde halk tarafından destek görecek. Bu, CHP için bir korku'' dedi.

Baykal'ın teklifinin, 3 maddeyi değil, 3 konunun Anayasa değişikliği teklifinden çıkarılması olduğunu söyleyen Arınç, bu 3 başlığın 11 maddeyi içerdiğini anlattı. Arınç, ''Bu samimiyetsizliktir, burada siyasi manevrayla yola çıkıyorlar'' diye konuştu.

''ESKİ BRİFİNGLERİ HATIRLAYARAK İÇ ÇEKİYORLAR''

Arınç, Anayasa değişikliyle ilgili yüksek yargı organlarından da eleştiriler geldiğinin belirtilmesi ve Ankara Adliyesinde yüksek yargı organlarının başkanlarının katıldığı toplantının hatırlatılması üzerine, Anayasa Mahkemesinin haklı olarak sustuğunu, Yargıtay, Danıştay başkanları ve HSYK Başkanvekilinin ''hiç durmadan, bir taraftan da YARSAV'ın desteğini alarak, her gün bir siyasetçi gibi konuşmalar yaptıklarını'' söyledi.

Bülent Arınç, şöyle devam etti:

''Eski brifingleri hatırlayarak iç çekiyorlar, 'Ah nerede o eski brinfingler' diyerek... Bu tür toplantılarla göz dağı vermek istiyorlar. Parlamentoya ve iktidara göz dağı vermek istiyorlar. Söyledikleriyle Sayın Baykal'ın söyledikleri tıpa tıp örtüşüyor. Bu çok yanlış. En azından sizin haklı gerekçeleriniz olsa bile bunları bir yargı mensubu olarak ve sadece yargı açısından meseleye bakarak söyleyebilirsiniz. Bir siyasetçinin söylemlerini arkadan destekleme anlamına gelebilecek bir davranışın elbette bir yargı mensubu için yanlış olduğunu söylemeliyim. Konuştukça ve eylem yapmaya kalktıkça perişan oluyorlar ve ben bir siyasetçi olarak yargının bu duruma düşmesinden son derece üzülüyorum.

En son güya hakim ve savcıların ihtiyaçlarını dinlemek üzere bir toplantı yapacağız dediler. Bindirilmiş kıtalar geldi içeriye ama yargının kendi içinden derdini anlatmak isteyenler de geldi. Görüldü ki mizansen farklı, isyan ettiler, karşı çıktılar ve o toplantı deşifre oldu. Mahcup da oldular.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89