• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 17 °C

Arınç'tan Vali'ye ağır eleştiri

Arınç'tan Vali'ye ağır eleştiri
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün yumruklu saldırıya uğrayan Ahmet Türk'ü ziyaret etti.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Samsun'da adliye çıkışı sonrasında uğradığı saldırı sonucu yaralanan ve Ankara'da tedavi gören kapatılan DTP'nin eski genel Başkanı Ahmet Türk'ü hastanede ziyaret etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Güven Hastanesi'nde tedavi gören Ahmet Türk'ü ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hükümet olarak saldırıya ilişkin olarak tepkilerini dile getirdiklerini belirten Arınç, bugün de Türk'ü hastanede ziyaret etmek istediğini söyledi. Ahmet Türk'ün olayı soğukkanlılıkla karşıladığını belirten Arınç, "Türkiye'yi karıştırmak isteyen şu veya bu amaçlı insanlar bu tür saldırılar yapabilir. Bunlara karşı dirençli olmalıyız diyor. Tabii emniyet güçlerinin de gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Anlatıldığı ve bizim de televizyondan, basından izleyebildiğimiz kadar büyük bir güvenlik zafiyeti var. Oraya büyük bir dava nakledilmiş, bu davanın duruşması yapılacak. Herkesin ilgisini çeken bir duruşma. Karşılıklı gruplar gelebilir ve gösteri de yapabilir. Katılacak insanların siyasi kimliği de belli. Bir gün öncesinden de Sayın Türk ve arkadaşlarının Samsun'a gideceği herkes tarafından biliniyor. Bu durumda bir ilkokul talebesi bile hangi tedbirlerdin alınması gerektiğini, nasıl bir eylemle karşılaşacağını düşünmesi lazımdı. Güvenlik zafiyeti sebebiyle zaten valilik bir Emniyet Müdür Yardımcısı'nı, bir de Emniyet Amiri'ni görevinden almıştır" diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN GEREĞİNİ YAPIN MESAJI

Olayın soruşturulduğunu ifade eden Arınç, bütün temennilerinin Türkiye'de herkesin saygınlığını kazanmış bir siyasetçi olarak Ahmet Türk'e yapılan saldırının son olmasını, hem de bu saldırıyı düzenleyenlerin cezasını görmesi olduğunu söyledi. Arınç, Ahmet Türk'ün ailesine, yakınlarına ve sevenlerine geçmiş olsun temennisinde bulundu. Arınç, buna benzer olayların son günlerde birkaç yerde daha görüldüğünü belirterek, bunu Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlerin yapmak istediğini ve hükümet olarak buna fırsat vermemeleri gerektiğini söyledi. Arınç, Başbakan Erdoğan'ın da bu konuda talimatı bulunduğunu ve buna fırsat vermeyecek olaylara karşı tedbirleri almak olduğunu ifade ederek, "Bunun gereğini yapacağız" dedi.

Saldırının ardından Hakkari'de yaşanan gösterilerin sorulması üzerine Arınç, "Herkes böyle bir olaya karşı tepkisini ortaya koyabilir. Bizde koyuyoruz, koyma da gerekir. Alkışlanacak, takdir edilecek bir olay değildir. Bu nefretle anılacak bir olaydır. Buna karşı Yüksekova'da değil, inanıyorum ki Türkiye'deki her vatandaşın da mutlaka haklı bir tepkisi vardır. Ben oradaki gösteriler nasıl oldu bilmiyorum, olabilir, olmalıdır. Halkımız böyle bir olaya karşı demokratik tepkiyi ortaya koymalıdır" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89