• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 10 °C

Arınç'tan Gökçek'e çok sert yanıt!

Arınç'tan Gökçek'e çok sert yanıt!
Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çok sert sözlerle cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çok sert sözlerle yüklendi.

Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklama şöyle:



‘Yeni bir siyasetçi değilim’

“Değerli arkadaşlar cumartesi ve Pazar günü bildiğiniz gibi konuşmalar yaptım. Burada bir kısım basın sayın cumhurbaşkanımız ve hükümet arasında bir çekişme durumunu olduğunu belirten bir yazı yazdılar ve dedikodular yaptılar. ‘Duygusal çıkışlar yaptı, sert çıkışlar yaptı’ diye çok basit, çok sığ şeyler konuşuluyor.

Yeni bir siyasetçi değilim. Sözlerimi yanlış anlamak kaygısından kaynaklandı.”

Cumhurbaşkanı’yla tartışma

“Biz sayın Cumhurbaşkanımız ile duygusal polemiklere girecek tıynette insan değiliz. Ona karşı bir nezaketsizlik yapmayı hiçbir zaman aklımızdan geçirmeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile hukukumuzun yıllar öncesine dayandığını ve ateş çemberlerinden geçerek bugünlere geldiğimizi herkesin bilmesi lazım. Rahat yataklarımızda, ayaklarımızı uzatarak evlerimizde sadece bunların lafını ederek bugünlere gelmiş değiliz. Cezaevlerinden, DGM’lerden, cuntacılıklardan, siyasi yasaklı olmaktan süzüle samimiyetle gelmiş insanlarız.”

‘Haşa onu eleştirmek…’

“Sayın cumhurbaşkanı ile hukukumuzun bir kardeşlik hukuku, bir dava arkadaşlığı hukuku olduğunu herkesin bilmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız, devletin başıdır. Milletimizin birliğini temsil eder. Bu anayasadaki konumudur. Bunun dışında da bizim liderimizdir. Yıllarca başbakanlığımızı yapmıştır. Çile insanıdır. Milletini candan seven bir insandır. Halkımızın kahramanıdır. Bunları her zaman gören takdir eden bir insanım. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı konularda düşüncelerini ifade ediyor. Eğer o düşünceler yanlış kanaate, eksik bilgiye, yanlış yönlendirilmeye gayretinde olan insanların adeta hoşuna gidecek bir noktaya geliyorsa bize düşen haşa onu eleştirmek değil. Onu bilgilendirmek.”

‘O hiç yanlış anlamaz’

“Açıklamalarımda en ufak bir saygısızlık, polemik göremezsiniz. Hükümeti elbette bazı konularda savunurum eksik bilgileri gidermek de görevimdir. Saygıya ve sevgiye dayalı bir arkadaşlığımız da vardır. Benim sözlerimi o hiç yanlış anlamaz. Ben de onun sözlerini hiçbir zaman küçültücü, alçaltıcı bir ifade olarak kabul etmem.

Çözüm süreci ve diğer konularda sayın cumhurbaşkanımızı eksik bilgilendirmişsek, kusuru kendimizde ararız. Ama kamuoyu bazı şeyleri tartışmaya başlamışsa bunu da en güzel şekilde ifade etmek bizim vazifemizdir.”

‘Hiçbir akçeli işte benim adım geçmez’

“Benim adım Bülent Arınç. Söylediğim sözler ortadadır. Bunun arkasında hiç kimse bir şey aramasın. Ben cam gibi bir adamım. Önüm arkam belli. Kimsenin adamı değilim. Kimsenin çantasını taşımadım. Ben siyasi hayatımın sonunda iki ay sonra başım dik alnım açık olarak gezeceğim. Hiçbir akçeli işte benim adım geçmez. Ben hayatını sevgisini, aşkını, çocukluğunu evlatlarını bu dava için harcamış bir insanım. Hesaplar yaparak bugünlere gelmiş değilim.”

‘Benim adım Bülent Arınç’ 

“Sayın başbakanımla, bütün şerefimle temin ediyorum, Cumartesi, Pazar günü konuşmamı değil ki içeriğini konuşmuş olayım. Konuşmamdan önce başbakan ile görüşmem olmadı. Sayın Ahmet Davutoğlu tamamen masumdur, bu suç değil ama. Ama bizim o görüşmeleri başkaları dışarı başka aksettirmiş olabilir. Benim adım Bülent Arınç. Her mikrofon uzatılışında bunu açıklamak zorunda mıyım? Ben uzatılan mikrofondan kaçmamış bir adamım.”

Melih Gökçek’e yanıt

“Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Gökçek kim siz kimsiniz diyenler oldu. Bugün buna karşılık vermeden geçmemek lazım. Benim görevden alınmamı istenilen kadar benim haysiyetli bir insan değildir. Zamkla yapışmış koltuğa bir insan değilimdir. Benim bir sevdam vardır ama makam sevdası değildir. Adama kandırma değil, çıkar ilişkisi değil birilerini yaptığı gibi. Bu dava için kendimi feda ettim.”

‘Nerede havlayacağını biliriz’

“Beni istifaya çağırmak senin hakkın değil, haddin değil. Okkalı cevap vermemi aklıma getirdim ama yapamayacağım. Kendine değil ama eşine çok büyük saygım vardır. Hayırsever bir kadındır, dindar bir insandır. Biz eşimle Nevin Hanım’ı çok severiz ve beğeniriz. Eşinin başarılarında en büyük katkısı olan bir hanımefendidir. Konuşsam Nevin Hanım’ı üzmüş olacağım. Gökçek’le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim. Hatta Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini biz biliriz.”

“İsterseniz size yazar gizli bir mektup veririm, seçimden sonra açarsınız. Gökçek oğlunun milletvekili adaylığını netleştirmek istiyor. Birilerine yaranmak istiyor. Ahmet Hakan denen kişi ailemle ilgili bir yazı yazmış. Onu kendine delil olarak kabul ediyor. Ahmet Hakan  Bey’in Gökçek’ten çok önce tanırım. Çok eleştirmiş bir insanım ama Sayın Hakan, Gökçek’ten çok daha namusludur, şereflidir.”

‘Paralel yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır’

“Ben sayın cumhurbaşkanımızın yanındayız. Ben buyum. Her şeyimle karşınızdayım. Amerika’ya giden benim ben bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır. Biz o zaman devletin imkanlarını bu yapı için onların kucağına bırakmadık. Gökçek’in adaylığına o zaman itiraz ettim.”

‘8 Haziran’a kadar müsade…’

“Yeni bir başkana ihtiyacımız vardır dedim. O günden kalan bir hıncını bir şekilde çalışıyor. 8 Haziran’a kadar müsaade… Hesabını sorarım Gökçek’ten… Birileri  de kuklacılık yapıp bunu kullanırsa benim kulaklarım iyi duyar teşhir ederim.”

Öcalan’ın Newroz mesajı

“Öcalan’ın mesajının ne anlamına geldiğini kamu düzeni müsteşarlığımız analiz ediyor. Beklentimiz farklıydı ama mesaj bu haliyle bile olumlu buldum.

İzleme heyeti

“İzleme heyeti konusu bizim kabulümüzdür. İzleme heyetindeki kişileri akil insanlar içinden olacaktır. Her kafadan bir ses çıktı. İzleme heyetine hangi görevler verilecek, bunu belirlediğimiz bir listemiz var. Kayıt altına alındı. Akil kişiler içinde uygun gördüğümüz kişilerle iletişime geçilecektir. Sayın cumhurbaşkanımızı izleme heyeti konusunda ve çözüm süreciyle ilgili daha fazla bilgilendirme ihtiyacı doğdu. Bu aşamalar önemli aşamalardır, bu bizim eksikliğimiz olmuştur. Sayın başkanımız ve ilgili arkadaşlarımız cumhurbaşkanımıza daha fazla bilgi vereceklerdir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89