• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Arınç'tan DTP'lilere destek

Arınç'tan DTP'lilere destek
Mahkemenin DTP'li vekillerin polis zoruyla ifade vermesine yönelik kararını yorumlayan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bana göre DTP'lilerin yargılanmaması lazım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bana göre DTP'lilerin yargılanmaması lazım" dedi.

Mahkemenin DTP'li vekillerin polis zoruyla ifade vermesine yönelik kararını yorumlayan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bana göre DTP'lilerin yargılanmaması lazım" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, demokratik açılım süreciyle ilgili TBMM'de yapılacak oturum konusunda, ''Böyle bir şeyin çirkin bir istismara yol açacak şekilde ülke gündemine oturmasından fevkalade rahatsısız. Ben, açık oturum yapma ihtimalini daha yüksek görüyorum'' dedi.

Arınç, NTV'de katıldığı programda ''demokratik açılım'' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Süreç konusunda 2 aydır çalışma yapıldığını anlatan Arınç, görüşmeler ve ara değerlendirmeler yapıldığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmada gelinen noktanın TBMM'de açıklanacağını ve bunun kapalı oturumla yapılması gerektiğini ifade ettiğini anımsatan Arınç, kendisinin de bunu çok uygun bulduğunu söyledi. Arınç, daha önce de TBMM'de kapalı oturumlar yapıldığına dikkati çekerek, kapalı oturumların niteliği gereği gizli ve kapalı kalması gereken konuların konuşulabileceğini belirtti.

Açık oturumda da çok şey söylenebileceğini, ancak gizli kalması gereken konuların konuşulamayacağını vurgulayan Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

''Özellikle terör konusunda geçirdiğimiz süreci anlatmamız gerekirse, demokratik açılım dediğimize göre kültürel haklar, yurdumuzda bin yıldan bu yana yaşanan birliktelik, bunu bozmaya yönelik hareketler, bunun iç ve dış bağlantıları... Eğer bazı özel isimler zikredilecekse, bazı ülkelerden bahsedilecekse, bunların da açık oturumda konuşulması ülkeler arasındaki ilişkileri zedeleyebilecek, istihbarat açısından da engel doğuracaksa kapalı oturumda konuşulması gerekir.

CHP ve MHP'nin, sanki kapalı oturumda milletten bir şeyler gizlenecekmiş veya üstü kapalı konuşulacakmış şeklinde, hatta bunların dışarıda bizzat kendileri tarafından açıklanacağının ve suç işleneceğinin ifade edilmesi karşısında böyle bir istismara yol açmamak düşüncesiyle Sayın Başbakan, açık oturum yapılabileceğini söyledi. Ancak o gün geldiğinde bunun nasıl gerçekleşeceğini görürüz. Özelliklere dikkat etmek şartıyla açık ya da kapalı oturum yapabiliriz. Yasama yılı 6 Ekim'de başlayacak. İlk işimiz süresi 17 Ekim'de dolacak tezkerenin görüşülmesi yapılacak. 13 Ekim ve müteakip salı günlerinden birinde önceden de parti gruplarına haber verilerek, böyle bir görüşme yapılacak. Mutlaka Ekim ayı içinde yapılacak ama 13'ünde mi olur, 20'sinde mi olur onu gelişmeler gösterecek.''

Arınç, 20 milletvekilinin önerge vermesi ve bunun kabul edilmesi halinde kapalı oturuma geçilebileceğini hatırlatarak, ''Böyle bir şeyin çirkin bir istismara yol açacak şekilde ülke gündemine oturmasından fevkalade rahatsızız. Ben açık oturum yapma ihtimalinin daha yüksek görüyorum'' diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yazacağı mektupta demokratik açılımla neyi amaçladıklarına ilişkin özet bilgi vereceği ve randevu isteyeceğine dair bilgisi olduğunu ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89