• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Arınç'tan Bahçeli'ye: Allah'ın kabul ettiğini sen mi kabul etmiyorsun!

Arınç'tan Bahçeli'ye: Allah'ın kabul ettiğini sen mi kabul etmiyorsun!
MHP Lideri'nin sözlerini eleştiren Arınç, ''biz etnik ayrımcılık yapmayız. Yapsak yüzde 50 oy alamazdık'' dedi

Kürtlere verilecek haklarla ilgili yaptığı açıklamayı eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Arınç'ın yanıtı gecikmedi.

Bülent Arınç, MHP Lideri'nin sözlerini eleştirerek, "Biz etnik ayrımcılık yapamayız. Anayasal çerçeve içinde bu ülkede kendi kimlikleri ile kendilerini ifade etmek isteyenlere insanlık hakkı olarak değer vereceğiz. Unutmayın İstiklal mücadelesini birlikte verdik. İnanmayan varsa, Çanakkale'ye gitsin. Birilerinin değirmenine su taşımaya niyetimiz yok" dedi.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nın olağan kongresine katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Dün de bahçeli konuştu ve beni eleştirdi. Benim sözlerim gerçekse Bahçeli'nin sözleri ağır olsa da başka gerçektir. Biz bu ülkede yaşayan her kardeşimize ve yurttaşımıza saygı görüyoruz. Ama anlıyoruz ki MHP 'ben kürdüm diyen ve Kürt kimliğinin ifade etmek isteyenlere 'hayır sen Kürt olamazsın' diyor. Aramızdaki fark bu. Sadece Kürt kimliğine dayanamayan MHP gelsin buradaki bu güzel tabloyu görsün. Bursa'da istediği semti gezsin ve istediği sokakta ve kahvede çay içsin. Kürt kimliğinden daha fazlasını bulacaktır. Şimdiden duyacaklarına hazır olsun sayın Bahçeli ve arkadaşları. Allah diyor ki, 'ben sizleri şube şube ve kabile kabile yarattım'. Allah'ın kabul ettiği bu yaradılışı 'sen o olamazsın' diye ters çevirmek insan hakkını tanımamaktır" dedi.

Kendi köylerinin yörük köyü olduğunu kaydeden Arınç, "Ben Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin bilmem ne köyünde bir Kürt anne ve babadan dünyaya gelseydim, Şanlıurfa'nın Akçakalesi'nde Arap anne ve babanın oğlu olarak dünyaya gelseydim, Arnavut annenin çocuğu olarak dünyaya gelseydim. Niye öz ve öz Türk demediğim için üzülmezdim. Ya Rab, sana hamdolsun beni Müslüman anne ve babadan dünyaya getirdin diye şükrederdim" diye konuştu.

"BİZİM SÖYLEDİKLERİMİZ DOĞRUDUR"

Türkiye'de kardeşliğin, kaynaşmanın farklılığın büyük bir zenginlik olduğunu bildiklerini söyleyen Arınç, "Memleketimizin çok güzel insanları var. Herkes kökenine bağlı olabilir. Biz etnik ayrımcılık yapamayız. Yapsaydık yüzde 50 oy alamazdık. Türkiye'de toplumsal barışı da kuramazdık. MHP ne derse desin Bahçeli ne söylerse se söylesin bizim söylediklerimiz doğrudur Millet böyle biliyor ve görüyor" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89