• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 8 °C

Arınç: "Vatanı bölmeyiz, muhalefet kendine baksın"

Arınç: "Vatanı bölmeyiz, muhalefet kendine baksın"
Devlet Bakanı Bülent Arınç, Manisa'da partisinin düzenlediği iftar yemeğinde demokratik açılımı Kürtçe ifadeler kullanarak övdü.

Devlet Bakanı Bülent Arınç, Manisa'da partisinin düzenlediği iftar yemeğinde demokratik açılımı Kürtçe ifadeler kullanarak övdü; CHP ve MHP'ye sert eleştirilerde bulundu. Arınç'ın eleştirilerinden aynı saatlerde Manisa'da bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk da nasibini aldı. Arınç, Cindoruk için "Hayatında hiç başarılı olamamış bir insan, hep birlerinin çantasını taşımıştır" ifadesini kullandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç'ın memleketi Manisa'daki konuşmasının tamamı neredeyse Kürt açılımıyla ilgiliydi.

Arınç, ana dilde özgürlüğün demokratik açılımla olacağını Kürtçe kelimeler kullanarak vurguladıktan sonra eleştiri oklarını CHP ve MHP'ye yöneltti:

"Özellikle iki siyasi parti bodoslamadan 'bu işte yokuz, siz vatan hainisiniz, memleketi bölüyorsunuz' diyerek çok ağır hakaretlerle hükümete hücum ediyorlar. Bu sözü söyleyenler önce kendilerine baksınlar, bunu kabul etmiyoruz ve onlara iade ediyoruz. Biz vatan haini değiliz."

Arınç, "Demokratik açılımın en önemli noktası halkın inancına, felsefesine ve kültürüne saygı duymaktır. Birbirimizi rakip olarak değil, düşman olarak değil, bu ülkede kader birliği yapmış olarak görmektir" dedi.

Baykal'a seslendi

Arınç, "Kürt açılımı konusunda Başbakan'ın yol arkadaşı olmayacağız" diyen CHP lideri Deniz Baykal'a da, "Hep olmazları mı konuşacaksın?" diye sordu:

"Sayın Baykal bunu düşünmüyor. O Antalya'da denizde, eşi de karada kendisini izliyor. 1.5 saat sonra çıkıyor. 'Ben onlarla bir araya gelmem' diyor. Peki sen ana muhalefet partisisin. Senin Türkiye'nin bu en önemli sorunu karşısında bir tek cümlen yok mu? Hep olmazları mı konuşacaksın sen? Ne zaman pozitif anlamda 'şöyle olursa iyi olur' diyeceksin?"

"Sayın Baykal'a göre Türkiye'de Kürt var, etnik kimlik onun şerefi. Ama bir Kürt demeli ki 'Ben Kürdüm ama Türküm'. Allah Allah. Birincisini söylüyor ikincisini söylemek istemiyorsa ne yapacağız? 'Anayasa böyle diyor, ben böyle anlıyorum, sen Kürtlüğünü saklayacaksın.' 25 sene önce hata yaptık diyenler de bunu söylüyor. 'Biz Kürt varlığını kabul etmiyorduk' diyor eski Genelkurmay Başkanları. 21. yüzyıldayız artık bunlara inanacak, bununla kendisini tatmin edecek insan kaldı mı? Kardeş olmuşuz, etle tırnak olmuşuz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89