• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 9 °C

Arınç skandal kasedi yorumladı!

Arınç skandal kasedi yorumladı!
Deniz Baykal için 'nostaljik figür' benzetmesi yapan Bülent Arınç, skandal kasedi böyle yorumladı...

TBMM eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'la ilgili olarak nostaljik figür nitelemesi yaparak Kılıçdaroğlu'nun kazanmasına kesin gözüyle baktığını söyledi. Arınç, skandal kasetle ilgili olarak 'gönül isterdi ki sayın Baykal ve o hanımefendi çıkıp da bir açıklama yapsalardı' diye konuştu...

NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan TBMM eske Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından Deniz Baykal'ı sarsan seks kasedine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Sayın Kılıçdaroğlu konusunda toplumda ve partide bir karşılık vardı. Bu adaylık beklenen gelişmeydi. Doğru zamanda doğru karar verdi. Bunun neticesini görecek ve genel başkan olacak" diye konuşan Arınç, kendisine yöneltilen soruları şöyle yanıtladı:

Sayın Kılıçdaroğlu bugün Hürriyet gazetesine yüzde 40 oy alacağız dedi. Siz bunu nasıl  değerlendiriyorsunuz?

Böyle konuşması doğal. Sayın Baykal'ın en büyük kabahati yüzde 20'yi aşmayı başarı olarak göstermesiydi. Sayın Kılıçdaroğlu'yla ayrıca tartışırız., yarışırız ancak biz onu geçeceğiz. Ama şu anda genel başkanlığa aday olan birisi için çok doğru ve isabetli bir hedeftir.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun size ciddi bir rakip olma endişesi var mı?

Biz güçlü bir iktidar partisiyiz. Halkta karşılığımız var. Biz iktidar yarışında rakibimiz mutlaka olacaktır. Ancak biz onları geçeceğiz diyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu gibi bir rakibimizden ancak memnun oluruz. Rakibimizin güçlü olmasını isteriz.

Siz çirkin siyaset dediğiniz zaman sayın Baykal'a ait olduğu iddia edilen kasete gelirsek. Bu kasetle ilgili elinizde bir gelişme var mı? Kimler sızdırdı vs. gibi

O kadarını bilmiyorum ama bir şey söyleyeyim. Bir defa CHP'de bir değişim ve dönüşüm ihtiyacı kendisini ilan ediyordu. Bangır bangır kendisini ifade ediyordu. Bunu Baykal ve çevresi duymuyordu. Şimdi gerçekten acınacak durumdalar. Kendi iç dinamikleriyle bunu geliştirmesi lazım. CHP böyle bir değişimi ve dönüşümü istiyor ve bekliyor. Burada cesur olan Kılıçdaroğlu oldu. Ve CHP çok daha mükemmeli olmadığı için bunu söylüyorum Kılıçdaroğlu'yla yola devam etme kararı oldu. Şu anda 81 il başkanı ve MYK üyelerinin hepsi gözyaşı dökseler hiç imkanı yok bu iş bitti. Neden? Bunlar toplumdan ve partisinden ve teşkilatından habersiz! Varlıklarını Baykal'ın varlıklarına adamış. Baykal kendilerine bir korku imparatorluğu kurmuş... Sayın Baykal'ın şu anda yapacağı tek şey Kılıçdaroğlu'na 'hayırlısı olsun' demek ve desteklemektir. Hele hele aday olsa bile inanın 250 imzayı bulamaz. Bildiğim hiçbir şey yok. Sadece hissettiğim bu. Sayın Baykal'ın bu rüzgara dayanması imkansızdır. Baykal'ın CHP'de nostalji açısından da olsa bir değer taşıyacaktır. Sayın Baykal'ın kongreye gidip yeniden başkan olması bir kurgudur...

Bu dediklerinize kaset olayı dahil mi?

Sayın Başbakanımız kasetle ilgili olarak 'elinizden gelen herşeyi yapın ve bu kasete erişimi engelleyin' demiştir. Sonra da bu işleri ister MİT ister başka kuruluşa 'bunları araştırın' dendin. Sonra biz şunu merak ettik. Ben sayın Baykal'ı yakından görme tanıma imkanı buldum. Çok masumane bir şey istedim ben. Allah korusun seks kasedi ismiyle pazarlanmıştır ve güçlü bir lider gözden düşürülmek istenmiştir. Bunu yapmayacak ahlaksızlar var mı, var! Bunlar her kimse bunun ortaya çıkarılması hem kendisinin hem de hükümetin ve organlarının görevidir. Ancak bir tek şunu merak ettik. Sayın Baykal ve hanımefendi şunu söylemeli: Hayır! Biz kesinlikle böyle bir evde ve böyle bir yerde bir araya gelmedik... Bunu söylerse aile hayatına bağlılık bakımından, Türk toplumun değerlerine saygı göstermesi bakımından biz fevkalade rahatlayacaktık ve diyecektik ki Sayın Baykal'a komplo yapılmıştır. Ama iki taraf da 'Biz şöyle bir evde buluşmadık' diye söylemedi. Savcı Baykal'a 'Gel' deniyor 'neresi burası' deniyor. Sayın Baykal, 'gitmem ve söylemem' diyor. Sen böyle yaparak herhalde bu suçu kabul ediyorsun. Bunu ben söylemiyorum. Sayın Baykal ve o hanımefendinin bir açıklama yapmak ve bu işin ortaya çıkarılması konusunda yardımcı olmasını istiyorlar. Suçluyorlar sadece suçluyorlar. Allah'tan kork. Hükümet erişimi kesmiş, gerekli yerlere emin vermiş. Dolayısıyla bugün sayın Baykal'ın ve orada bulunduğu iddia edilen diğer kişinin bir açıklama yapmaya ihtiyacımız vardı. Bu olay artık Baykal'a güven eksikliğidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89