• BIST 9583.3
  • Altın 2471.687
  • Dolar 32.4851
  • Euro 34.5845
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 10 °C

Arınç: Her geçen gün özgürleşiyoruz

Arınç: Her geçen gün özgürleşiyoruz
Bülent Arınç, 'İrtica Planı'yla ilgili açıklamalarda bulunduğu konuşmasında, halkın her geçen gün artan özgürlüğün tadını aldığını ve bunu bırakmaya niyeti olmadığını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, herşeye rağmen Türkiye'nin demokratikleştiğini belirterek, ''Her geçen gün daha çok özgürleşiyoruz. Türkiye, halkımız bunun tadını aldı bir daha da bırakmaya niyeti yok'' dedi.

Arınç, Abant Platformu tarafından düzenlenen toplantı için bulunduğu Abant'ta, Kanal A Haber Bülteni'ne konuk olarak soruları yanıtladı.

Arınç, ''Türkiye hem bir anayasal dönüşüm içerisinde AB sürecinde hem de artık Türk halkının daha fazla demokrasiyi istediği bir zamanda sıkıntılarla, belli tartışmalarla da olsa güzel bir demokratikleşme süreci yaşanıyor. Bugün görülen bazı sıkıntılar, sancılar da bu sürecin tabii sonuçlarıdır, ama ben çok eminim ki burada gördüğüm atmosfer de beni etkiliyor. Halkımızın içine karıştığımız zaman da görüyoruz. Son yaşadığımız olaylar da bize gösteriyor ki her şeye rağmen Türkiye demokratikleşiyor. Her geçen gün daha çok özgürleşiyoruz. Türkiye, halkımız bunun tadını aldı bir daha da bırakmaya niyeti yok.''

"SORUŞTURMAYI SİVİL SAVCILAR YAPIYOR"

Arınç, ''İrticayla Mücadele Eylem Planı'' iddialarıyla ilgili sorulara da, ''Önemli olan bu belgenin gerçekten bu karargahta mı tanzim edildiği bir emir komuta yetkisi içerisinde ve bunu imzalayan muvazzaf bir subay mıdır? Açıklamalara bakarsak askeri cenahtan 'hayır, bu belge karargah içerisinde hazırlanmamıştır' ve altında imzası bulunduğu söylenen kişi de imzasını kabul etmemektedir. Bu durumda bir incelemeye ihtiyaç var. Bu incelemeyi benim bildiğim kadarıyla yeni gözaltılarla bir soruşturma yaptığını bildiğimiz Ergenekon savcıları olarak bilinen sivil savcıların bir çalışmasının ürünü olarak görüyorum. Ancak askeri savcılık da kendi açısından yani bir belge nasıl tanzim edilebilir, böyle bir çalışma nasıl yapılabilir, ismi geçen şahıs böyle bir belgeyi tanzim etmiş midir, bu konuda bir araştırma yapıyor. Buna kendi iç soruşturması gözüyle bakabiliriz, ama adli soruşturmanın sivil savcı ve hakimler tarafından yapıldığını tahmin ediyorum'' şeklinde konuştu.

''SAHTE OLMASINI ARZU EDİYORUM''

Arınç, iddia edilen belgenin içeriğiyle ilgili ''Belgenin içeriği korkunç. Eğer bu belge doğru ise bu bir felaket, çok vahim'' yorumunda bulundu.

Bu ''belgenin'' sahte olmasını veya dışarda hazırlanıp bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmaya yönelik bir eylem olarak ortaya çıkmasını arzu ettiğini dile getiren Arınç, ''Ama üzüldüğüm şudur; bu belgenin tanzimi 2009 Ocak ayından sonraki çalışmanın ürünü olarak iddia ediliyor. Yani eğer Nisan tarihini kabul edersek, 2005'te, 2004'te, 2003'te, 2002'de Ayışığı, Sarıkız, Eldivenler... Artık bunların bitmiş olduğunu veya bu tür çalışmalardan artık birilerinin vazgeçmiş olduğunu tahmin ediyorduk, ama hala 2 ay öncesinde de bu tür çalışmaların yapıldığı bir gerçek olarak ortaya çıkarsa o zaman eyvah'' dedi.

''GEÇMİŞTE TEPKİLER BİRAZ CILIZDI''

AK Parti'nin, suçlayan, itham eden ifadelere karşı bir suç duyurusunda bulunarak doğru yaptığını dile getiren Arınç, ''Böyle bir belgenin ortaya çıkmasından sonra medyada, kamuoyunda, sivil ve askeri cenahtaki tepkilere bakmamız lazım ve olması lazım gelen tepkilerdir. Ben, böyle çalışmalar gerçek idiyse, gerçek olarak kabul edilecekse buna tüm kamuoyunun tepkisi olduğunu görüyoruz. Geçmişte bu tepkiler biraz cılızdı." dedi.

Arınç, daha önce de asli görevini bırakıp siyasetle ilgilenen bazı askerlere yönelik eleştirilerine bazı kesimlerin tepki gösterdiğini, ancak bu tutumun bugün değiştiğini kaydetti.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89