• BIST 9524.59
  • Altın 2492.107
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.7154
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Arınç: Darbecilere yazıkları olsun

Arınç: Darbecilere yazıkları olsun
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hükümeti devireceklerini zannedenlere yazıklar olsun" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yazıklar olsun onlara. Yazıklar olsun ki millet iradesine karşı kendileri, zorla ve dayatmayla ve bir takım güç kullanmayla Türkiye'de hükümetleri devireceklerini zannediyorlar" dedi.

Bakan Arınç, Akhisar Gölet ve Yaşam Merkezi'ndeki AK Parti Manisa Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yalnızca milletin desteğine güvendiklerini söyledi. Bakan Bülent Arınç, şunları kaydetti:

"Benimle ilgili olduğu söylenen soruşturma başlatıldı, evimin yakınlarında beni hedef aldığı söylenen bir olay ortaya çıkarıldı. Bununla ilgili soruşturmalar yapıldı. Hala da devam ediyor. Bugünlerde açıklanan iddianamenin içinde Sayın Başbakan'a yönelik kötü düşüncelerin olduğunu görüyoruz.

Herhalde birilerinin aklından ne geçirdiğini, 8 sene içinde AK Parti'yi devirmek için şeytanın bile aklına gelmeyecek ne herzeler yediğini biliyorsunuz artık. Buna rağmen dimdik ayaktayız. Yanlış yapanlar yanlışlıklarını görecekler. Sadece halka ve milletin desteğine güveniyoruz."

Bakan Arınç, bütün ortaya çıkan planların yargı neticesinde hak ettiği cezayı bulacağını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar çırpınıştır, bunlar yok oluştur. Türkiye'de hiçbir şey gizli kalmayacak, Türkiye'de hiçbir şey sonuçsuz, cezasız kalmayacak, milletin zararına devam etmeyecek. Vatandaşa tepeden bakılmayacak. Artık Türkiye'de sanal tehlikelerle kimseye gerici gözüyle bakılmayacak.

Bugün ses kayıtları, belgeler yayınlanıyor. Bazı güçlü bildiğimiz insanların millete bakışını görüyoruz. Bu bir bitiş ve yok oluştur. İnadına demokrasi, inadına insan hakları..."

Bakan Arınç, lider ülke olarak dünya barışında üstlendiği önemli görevlerin etkisiyle Türkiye'nin yurt dışında itibarının yükseldiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Davos her yıl oluyor ama geçen yıl bir başka anlamlıydı. Bütün dünyaya 'one minute' olarak geçen ve herkesin gururla hatırladığı o günü İstanbul teşkilatımız büyük kutlamayla hatırlayacak. O, belki o an yapılması gereken bir davranış olarak herkesten beklenmez o davranış. Her kişinin karı değil onu yapmak, er kişinin karı. O Davos'ta kalmadı, dalga dalga yayıldı. Bu mazlum ve masum insanlar için bir ümit ışığı oldu, diyebiliriz. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde yine o ülkeyle kriz yaşandı ama bütün dünyaya söylediğini yaptıran ve güçlü olduğunu zanneden ülke, Türkiye'den iki defa özür diledi. Hem sadece sayın Büyükelçiden değil, 'Türk halkından özür diliyoruz' diye yazılı beyanlarıyla Türkiye'nin itibarını yeniden göstermiş oldular."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89