• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 31 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

Arınç: Balyoz, tuzak kuranların başına indi

Arınç: Balyoz, tuzak kuranların başına indi
Bülent Arınç, anayasa değişiklikleri ile hayatının en güzel işini yaptığını ve değişikliklerle milletin çok şeyler kazanacağını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç anayasa değişiklikleri ile hayatının en güzel işini yaptığını ve değişikliklerle milletin çok şeyler kazanacağını söyledi.

Bülent Arınç 30 senedir, darbecilere cesaret veren, onları dokunulmaz hale getiren bir maddeyi anayasadan ayıkladıklarını hatta kazıdıklarını ifade ederek, "İnanıyoruz ki hiç kimse darbeyi aklına getirmeyecek." dedi. Soma'da Huzurevini ve belediye başkanını ziyaret ettikten sonra katıldığı iftar yemeğinde refarendum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Arınç, son sekiz yılda başarı hanesinde gösterdikleri işlerden birisinin Türkiye'de giderek artan mafyalaşma ve çeteleşmenin önünü kesmek olduğunu ifade etti. Arınç, "Çok sayıda mafya ve çete kendi hukukunu millete dayatıyor, zorla, hatta öldürerek milletin huzurunu kaçırıyordu. Çok şükür sekiz seneden bu yana Türkiye'de 55 tane mafya örgütünü çökerttik." diye konuştu.

Türkiye'de vatandaşın hukukuna tassallut edecek kimse kalmadığını, hepsinin yargının önünde hesap verdiğini anlatan Arınç, rahat bir nefes aldıklarını ifade etti. "Ne saunalar kaldı ne neşterler, hepsinin kökü kazındı." diye konuşan Bakan Arınç, Türkiye'nin huzura ulaştığını söyledi.

Ülkede siyasi ve politik mafyalaşmanın da varlığına işaret eden Arınç şöyle dedi: "Her gün üç sene evvel dört sene evvel biz iş başına geldikten sonra kim nerede oturmuş, kim hangi balyozun, kafesin içinde ne yapacağını planlamış. Hükümeti nasıl devireceğini, milleti nasıl toplayacağını, kimlere nasıl suikast yapılacağını santim santim hesaplamış. Onların bir hesabı var, Allah'ın da bir hesabı var, başlarına balyoz indi, hepsi perişan oldu, şimdi yargı önünde hesap veriyor. Yaptığımız anayasa değişikliklerin temelinde bir de bu var. Bundan sonra hiç kimse bir hukuk devletine yakışmayan kanunsuz suç ve örgütlerini kurarak planlayarak cunta toplantılarıyla bu güzel ülkemizi kaosa sürükleyemeyecek. Hepsinin hakkından hukukla geliyoruz."

Ülkede fişlenme yapıldığını da hatırlatan Bakan Arınç, telefon dinleme ve gizli kameralarla fişlemeler olduğunu kaydetti. Bakan Arınç şunları söyledi: "Bu adam ne yer, ne içer, namaz kılar mı kılmaz mı çocuklarını hangi dershaneye göndermiş. Fişlenmeler o noktaya ulaştı ki, bu kaymakam, şöyle şöyle, bunun terfisini engelleyin. Buna kırmızı not düşelim. Kendi gözümle gördüm; Beş sene meclis başkanlığı yaptım. Bu kepaziliği bizzat yaşadım. Elime aldığım sicil dosyalarında tertemiz pırıl pırıl insanlara dosyalarda düşülen notta sosyal değildir, asla terfi edemez deniyordu. Çünkü içki bile içmiyor notlarını görünce kendimden utandım. Fişlenme kepaziliği yok bundan sonra. Kişisel verileri koruyacağız. Bana ait bilgiler benim rızam olmadan hiç kimse takrafından belirlenemeycek ve açıklanamayacak. Biz bunu anayasaya koyuyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89