• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

Arınç: Açlık grevinin bitmesinden sevinçliyim

Arınç: Açlık grevinin bitmesinden sevinçliyim
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cezaevlerindeki açlık grevlerinin bu sabah itibariyle sonlandırılmış olmasını sevinçle karşıladığını söyledi.

Arınç, Manisa Öğretmenevi'nde, açlık grevlerinin sona ermesiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, cezaevlerindeki açlık grevi eyleminin sonlandırılmış olmasını çok olumlu bulduğunu ifade etti.

Olay karşısında hem şahsı hem de hükümet olarak, hep insani yön üzerinde durduklarına işaret eden Arınç, şunları kaydetti:

"Cezaevlerindeki açlık grevlerinin bu sabah itibariyle sonlandırılmış olmasını sevinçle karşılıyorum. 60 günü geçen bir süredir, pek çok cezaevinde önce açlık grevi, sonra ölüm orucu şeklinde bazı tutuklu ve hükümlülerin eylem yaptıklarını biliyoruz. Biz hükümet olarak da şahsım olarak da olayın hep insani yönü üzerinde durduk.

Bu tutuklu ve hükümlüleri, grevden vazgeçmeye davet ettik. Onların hayat bütünlüğünün, sağlıklarının bizim için çok önemli olduğunu söyledik. Grevlere dayanak olarak gösterdikleri konuların, Türkiye'de demokratik haklar konusunda, her zaman görüşülebileceğini, tartışılabileceğini ifade ettik.

Benim bütün açıklamalarım bu yöndedir. Bunun siyasi bir yönünün olmaması gerektiğini ve kendilerini bu eylemlere itenlere karşı direnmelerini, kendi bireysel kararları olarak grevlerden vazgeçmelerini kendilerinden rica ettik. 'Lütfen bu eylemlere son verin' dedik.

Son bir kaç gün içerisinde böyle bir sonuca ulaşılmış olmasını ben çok olumlu görüyorum. Bu tutuklu ve hükümlülere verdikleri karardan dolayı teşekkür ediyorum. Doğru yaptıkları, isabetli yaptılar, Türk halkını üzmediler. Çünkü herkes bu eylemlerin sonucunda ölümlerin olmasını arzu etmemişti. Böyle bir acının yaşanmasını hiç kimse istemiyordu."

"Umarım bundan sonra böyle eylemler olmaz"

Arınç, bu tür eylemlere gerek olmadığını ifade ederek, "Umarım bundan sonra bu tür eylemlerle karşılaşmayız. Türkiye demokratik bir ülke, bir hukuk devleti. Halkın hangi noktalarda talepleri olursa hükümetler ve siyasetçiler, parlamentolarda bu talepleri her zaman dile getirip görüşebilir. Ben eylemin bu şekilde sonuçlanmış olmasından dolayı milletimize geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.

Gazetecilerin sorulanı da yanıtlayan Arınç, "grevlerin dışarıdan kışkırtma ile başlamış olduğuna" ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Esasen bildiğiniz gibi BDP'li milletvekilleri bir süredir greve başlamışlardı. Onların da iddiaları, 'siz grevden vazgeçin, biz sizin yerinize oruç tutalım veyahut greve gidelim' şeklindeydi. Bu aşamada kimin ne söylediği önemli değil. Çünkü olayı siyasi boyuta taşımak, kan üzerinden, ölüm üzerinden, siyaset yapmaya çalışmak, bir takım haksızlıklara veya yersiz talepleri bu grevin arkasından dolandırmak birileri için amaç haline gelmiştir.

Ama eyleme son verenler, bu amaçlara alet olmadıklarını gösterdiler. Ben yine söylüyorum, bu kararı veren de eylemden vazgeçen de içerideki tutuklu ve hükümlülerdir. Doğru hareket etmişlerdir. Biraz geç olmuştur, üzülmüşüzdür. Böyle bir sonuçla karşılaşmak, halkımızı çok rahatlatmıştır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89