• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 18 °C

Arınç: "Abartılı karşılamalar doğru değil"

Arınç: "Abartılı karşılamalar doğru değil"
Arınç, "Türkiye'ye gelişler, karşılanışlar ülkenin huzuruna, terörün bitmesine ve Türkiye'nin çok daha ileriye gitmesine yol açabilecek güzel adımların başlangıcı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye'ye gelişler, karşılanışlar ülkenin huzuruna, terörün bitmesine ve Türkiye'nin çok daha ileriye gitmesine yol açabilecek güzel adımların başlangıcı. Ama, bunları gövde gösterisine dönüştürmek doğru değil" dedi. 

Arınç, Şırnak Valisi Vali Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti.

"Türkiye'de işler daha güzel olacak. Güzel günlerin içerisindeyiz" diyen Arınç, özellikle birkaç günden beri, Türkiye ve dünya kamuoyunun gündeminde ola Türkiye'ye dönüşlerin başlamış olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Arınç, "Bu vatan hepimizin. Bu gök kubbe hepimize yeter. Bu topraklar üzerinden barış, birlik ve bütünlük içerisinde birbirimizden güç alarak yaşayacağız, geçmişte olduğu gibi" dedi.

Arınç, Türkiye'ye gelişlerin, karşılanışların ülkenin huzuruna, terörün bitmesine ve Türkiye'nin çok daha ileriye gitmesine yol açabilecek güzel adımların başlangıcında ve arkasının da güzel gelmesini dilediğini ifade etti.

"Aşırı davranışlardan kaçınmak gerek"

Önemli olanın bütünleşmek ve birleşmek olduğunu kaydeden Arınç, "Bunlar gözü yaşlı insanların bazen kucaklaşmasına da yol açabiliyor. Elbete meşru olan her şeyi, doğal olan her şeyi yaşayacağız. Ama, bunları gövde gösterisine dönüştürmek, buralardan bir siyasi rant elde etmek, bunları Türkiye'nin birlik ve huzurunu zedeleyebilecek davranışlar olarak abartı olarak büyütmek doğru değil" dedi.

Bülent Arınç, "İlk gelişlerde, karşılanışlarda abartıya, üzüntü yaratabilecek aşırı davranışlardan kaçınmak gerekiyor. Hem siyasi partilerimizin, hem halkımızın, hem medyanın hem de bütün kuruluşların Türkiye'nin şartlarını iyi bilerek yapılan işin neticesine ülkemiz hayrını görerek, davranışlarına, sözlerine hareketlerine dikkat etmesi gerekir. 30-40 yıldır Türkiye büyük travmalar yaşadı, büyük acılar gördü, gözyaşı ve kan oldu. Herkes bundan rahatsız, herkes ülkede akan kanın durmasını, sadece yüzlerin gülmesini insanların sevgiyle kucaklaşmasını bekliyor. Biz hukuk devletiyiz. Hukuk devleti olma yolunda çabalıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı, "Geçmişte yaşanan acı olayları hatırlamak bile istemiyoruz. Ama hukukun içerisinde kalmaya ve Türkiye'nin bütünlüğünü zedeleyecek davranışlardan uzak durmaya çalışmalıyız. Herkesin bu konuda daha çok çaba göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün için bu çabayı gösterenlere de ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89