• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

Anlı: PKK'nın yaptığına inanmıyorum!

Anlı: PKK'nın yaptığına inanmıyorum!
Anlı, ara seçimin gerilim oluşturabileceğini belirterek yeni partiyle erken genel seçime gidilmeli dedi.

Fırat Anlı, ara seçimin gerilim oluşturabileceğini belirterek yeni partiyle erken genel seçimin en doğru çözüm olacağını söyledi. Anlı, 7 askerinhayatını kaybettiği saldırıyı PKK'nın yaptığına inanmadıklarını söyledi.

Kapatılan DTP'nin Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, örgütün üstlenmesine rağmen Tokat Reşadiye'de 7 askerin hayatını kaybettiği saldırıyı PKK'nın yaptığına inanmadıklarını söyledi. Anlı, “PKK'nın kapatma davası sürerken bu eylemi sahiplenmesi de siyaseten yanlıştı” dedi. Avukat olarak uzun yıllar DGM'deki PKK eylemleri davalarını incelediğini söyleyen Anlı şunları söyledi: “Eylemin yeri ve biçimi PKK eylemlerine benzemiyor. Orası PKK'nın eylem sahası değil, daha çok sol örgütler var. Üstelik bir operasyon veya saldırı da yok. Çarşı izninden dönen askerlere ateş açıldı. Saldırıdan 3 gün sonra üstlendiler ama bu açıklama Kürtleri pek tatmin etmedi.”

TAKTİK NEDENLERLE ÜSTLENMİŞ OLABİLİR 

Kürt siyasetinin ılımlı isimlerinden Anlı, PKK'nın eylemi üstlenme nedenin ise kontrol dışına çıkma ihtimali olan grupları kontrol etmek ve kendi tabanına güven vermek olabileceğini söyledi. Anlı şöyle dedi: “PKK bu eylemi taktik nedenlerle üstlenmiş olabilir. Üstlenerek kontrol dışına çıkma ihtimali olan grupları baskı altına almak ve tabanına güven vermek isteyebilir. Daha önce de benzer nedenlerle bazı eylemleri üstlenmişti. Dershane önüne konan bomba eyleminde olduğu gibi... Üstlenerek her şey kontrol altında mesajı vermek isteyebilir. Devlet de PKK dışında başka silahlı Kürt gruplarıyla uğraşmaktansa sadece tek bir muhatapla uğraşmayı tercih ediyor.”

YENİ PARTİYLE SEÇİME GİDİLMELİ

Bir dönem adı DTP liderliği için geçen Anlı, DTP'nin yeni yol haritası konusunda şunları söyledi: “Sanki hiçbir şey olmamış gibi Ufuk Uras ya da başka isimlerin desteğiyle yeniden grup kurmak çözüm değil. Milletvekilleri istifa ederek seçim yolunu açabilir. Zaten Meclis'ten çekilme kararı bu hukuksuz karara karşı demokratik bir tepkiydi. Çünkü DTP o Meclis'in en önemli meşruiyetini sağlıyordu. Kamuoyu DTP sıraları boş bir Meclis'in çözüm olmadığını görmeli. Bu yüzden yeni bir grup kurarak yola devam etmek doğru olmaz. Yeni bir partiyle seçime gitmek en doğru çözüm.”

Türk'ün yerini kimse istemez

Seçim atmosferin Türkiye'yi daha fazla kaosa sokacağına inanmadığını söyleyen Anlı, “Eğer ara seçim yapılırsa daha fazla gerilebilir. Ama erken genel seçim yapılırsa gerginlik yaşanmaz. Bize ‘gelin ara seçim yapalım. Seçime başka parti de girmesin siz yeniden Meclis'e dönün' dediler. Kim Ahmet Türk'ün yerine Meclis'te olmak ister. Ama erken seçim olursa durum değişir. ”DTP'nin kapatılmasıyla şiddetlenen sokak eylemlerini bitirmenin çok zor olmadığını söyleyen Anlı, “Kamuoyu Kürtleri anlamaya çalışmıyor. Öcalan için gösteri yapan insanlara bakın. Öcalan'ın cezaevi şartları biraz iyileştirilsin, tecrit uygulaması bitsin emin olun DTP'nin kapatılmasını kimse hatırlamaz.” dedi.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89