• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 3 °C

Ankara'ya değil Bismil'e gitti

Ankara'ya değil Bismil'e gitti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesini iptal ederek Bismil'e gitme kararı alan BDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ilçeye geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu akşam saat 19.00’da eski BDP Genel Başkanı ve Hakkari bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş’ı kabul edecekti. Ancak Bismil'de yaşanan olaylar yüzünden bu görüşme iptal edildi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'le Köşk'te bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, "Seçimler polemik konusu yapılmamalı. Sorunun aşılması için herkes yapıcı olmalı, siyasi çaba harcanmalı" mesajını vermişti.

Demirtaş Ankara'ya değil, Bismil'e

Görüşme Bismil'de polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmalarda 1 kişinin ölmesi üzerine yapılmadı. Görüşmeye gitmeyeceğini açıklayan Demirtaş "Bismil'de göstericilere ateş açıldı. Ölü ve yarılılar var. Ankara'ya gitmiyorum. Aslında bu saatlerde Ankara'ya Cumhurbaşkanı ile görüşmeye gidecektik. Halkımızın taleplerini, beklentilerini iletecektik. Ama bu gelişme karşısında bu görüşmeyi de iptal ettik. Şimdi Çankaya yerine Bismil'e gidiyoruz. Sonuna kadar halkımızın yanında olacağız. Bu yürüyüş, özgürlük yürüyüşüdür. Bu zulme karşı, haksızlıklara karşı dayatılan inkara, imhaya karşı bir duruştur. Bunun anlaşılması lazım. Bugüne kadar hiçbir zulme boyun eğmedik. Tarihimiz buna tanıklık etmedi. Bu defa da bu hükümetin bu politikalarına, bu zulme boyun eğmeyeceğiz. Elbette ki kazanan demokratik özgürlük yürüyüşü olacaktır." dedi.

Demirtaş Çankaya'da Cumhurbaşkanıyla yapacağı görüşme öncesi, "Cumhurbaşkanı bizi davet etti. Böyle bir süreçte bizi davet etmesinden memnunuz. Bugün, dünden daha umutluyum" demişti.

Demirtaş Bismil'de

Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberinde bağımsız milletvekili Emine Ayna ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Bismil'e geldi.

27692

Demirtaş, Ayna ve Baydemir, Altıok Mahallesi'nde BDP ilçe Başkanlığına geçerken, parti binası çevresinde toplanan bir grup ile güvenlik güçlerine arasında gerginlik yaşandı.

Bunun üzerine polis, biber gazı ve basınçlı suyla göstericilere müdahale etti. Olaylarda henüz kimlikleri belirlenemeyen 2 kişi yaralandı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Olayların büyümesi üzerine Demirtaş Ayna, Baydemir ve Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu parti binasından dışına çıktı. Baydemir göstericileri sakinleştirmek için onlarla görüşmede bulundı.

Bu arada olaylar nedeniyle Diyarbakır'dan destek amacıyla gönderilen polis ve jandarma ekipleri de Bismil'e geldi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89