• BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

Ankaralılaştırılmadım!

Ankaralılaştırılmadım!
Başbakan Erdoğan, “Ankaralılaştı” eleştirilerine yanıt verdi: Ankara milletin iradesi yönünde dönüşmüştür.

Kendisine yönelik, Devlet’le aynı çizgiye geldiği, “Ankaralılaştığı” iddialarına yanıt verirken kendilerinin değil, Ankara’nın millet iradesi yönünde dönüştüğünü söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin halk için projeler ürettiğini ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu: “Ankara, milletin iradesi yönünde dönüşmüştür. TBMM temsil ettiği millet için çözüm, proje üretiyor. Biz pembe tablolar çizmiyoruz, mevcut aksaklıkları tamamlayarak adım adım 2023’e yürüyoruz. Biz bugüne kadar dönüşmedik, bundan sonra da milletin çizdiği istikamet doğrultusunda yürüyeceğiz.”

İstanbul Kadıköy’deki Ayrılık Çeşmesi İstasyonu’nda düzenlenen “Marmaray’da ilk ray kaynağı töreni”ne katılarak konuşma yapan Erdoğan, toplumun bazı kesimlerinde KCK operasyonlarından kaynaklanan bir rahatsızlık olduğuna da temas etti. Başbakan Erdoğan, yasaları çiğneyen ve PKK’ya destek verenlerle, her kim olurlarsa olsunlar, güvenlik güçleri yoluyla ve yargının verdiği kararlar doğrultusunda mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

KCK operasyonlarına destek verdi

Erdoğan, “İllegaliteye asla ülkemizde yer olmayacak. Biz her şeyi yerin üstünde görmek istiyoruz. Eğer demokratik parlamenter sisteme inanıyorlarsa o zaman parlamentonun çatısı altında bu mücadele hukuk çerçevesi içerisinde yürümeli, ama yer altından bu işleri götürmeye çalışırsanız o zaman tabii ki karşınızda bu ülkenin yargısını bulacaksınız tabii ki güvenlik güçlerini bulacaksınız” sözleriyle, KCK operasyonlarına destek verdiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu’na fezleke eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan fezlekeye de değinen Başbakan Erdoğan, “Bir tane fezlekeyle kahramanlık taslayanlar var. Hakkımda 13 tane fezleke var” dedi ve Kılıçdaroğlu’na, “Bundan önce niye böyle kahramanlık senaryoları ortaya koymuyordun?” sorusunu yöneltti.

Pekin’le Londra’yı birleştirecek

Marmaray Projesi de Erdoğan’ın gündemindeki konulardan biriydi. Marmaray’ın, Avrupa’yla Asya’yı birleştiren kıtalararası bir proje olduğuna temas eden Erdoğan, “Marmaray’ın tamamlanmasıyla birlikte, sadece Anadolu ve Avrupa yakaları raylı sistemle birleşmeyecek. Bu projeyle, Pekin’le Londra arasında, kesintisiz bir demiryolu hattı tesis edilmiş, ‘modern bir ipek yolu’ inşa edilmiş olacak” ifadelerini kullandı. Erdoğan, konuşmasında, Türkiye’nin demokraside, yatırımlarda, projelerde ve demokraside geriye değil ileriye gideceğini söyledi.

Konuşmanın ardından, üzerinde “Marmaray projesinin ilk ray kaynağı, 14 Ocak 2012 tarihinde, bu noktada Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştır” yazan plaka, rayların iki tarafına çakıldı. (Taraf)

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89