• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Berlin 11 °C

Ankara'dan Esad'a cevap gecikmedi!

Ankara'dan Esad'a cevap gecikmedi!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Esad'ın temsil kabiliyeti olmadığı için inandırıcılığı kalmamıştır. Aynı şeyleri iki yıl önce de söyledi" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın bugün açıkladığı çözüm planına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu, Esad'ın açıklamalarında yeni bir husus olmayacağını tahmin ettiklerini, yine de bir umutla beklemelerine karşın açıklamaların kendilerini yanıltmadığını kaydetti.

Esad'ın konuşmasını dakika dakika takip ettiğini ifade eden Davutoğlu, ''Özetle şunu söylemem gerekiyor. Maalesef, Beşşar Esad ne Ortadoğu'da olanları ve Ortadoğu halklarının o haklı taleplerini, ne de kendi ülkesinde 2 senelik büyük yıkımın sorumlularını anlamış görünüyor'' diye konuştu. 

Esad'ın Suriye halkının gönlüne hitap etmediğini, taleplere yönelik anlamlı bir çerçeve sunmaktan uzak olduğunu anlatan Davutoğlu, sorumluluğun sadece dış güçlerde aranmaması gerektiğini kaydetti. 

"DIŞARIDAN GELENLER Mİ YAPTI?" 

Davutoğlu, ''Şehirleri bir yıkıma dönüştüren 2. Dünya Savaşı'ndaki gibi hava bombardımanını dışarıdan gelenler mi yaptı? Halep'in, Humus'un o görüntüsü açıklanabilir mi? Hangi meşru yönetim kendi halklarını, şehirlerini bombalayarak bu yıkımı gerçekleştirebilir. Bütün bunlarda kendi sorumluğunun dışına çıkarak tarihi süreçle ilgili yaptığı tespiti yanlış. 

Demek ki bir odaya kapanmış, aylardır sadece kendisine gelen ve kendisine yaranmak için sunulan istihbarat raporlarını okumuş. Eğer Suriye halkına vaat ettiği bir şey varsa, bu şehirleri dolaşsın. Bu açıklamaları kapalı salonda değil, kendi halkı içinde yapsın.'' 

"TEKLİFİ DAHA ÖNCE KONUŞULDU"

Beşşar Esad'ın teklif ettiği yöntemin daha önce de konuşulduğuna dikkati çeken Davutoğlu, 2 yıl önce kendisiyle görüştüklerinde 14 maddede benzer hususların bulunduğunu anlattı.

''Teklif ettiği yola ve yönteme baktığımızda 2011 yılının 9 Ağustos'unda yaptığımız konuşmada bütün bu hususlar vardı. Bugün söyledikleri 2011'de bize verdiği sözlerin aynısı. O zaman bu kadar büyük yıkım yaşanmamışken harekete geçilmiş olsaydı, o zaman da referanduma, seçime gidilirdi'' diyen Davutoğlu, ''Ama artık yaşananlar dolayısıyla inandırıcılığını kaybetti. Şimdi söylediğinde yeni bir şey yok. Aylar önce bize söylediğinin aynısı ama o günden bu yana yaşananlar değişti. O zaman 3-5 bin civarında ölüm vardı. Şimdi 60 bin kişinin öldüğü bu büyük yıkımdan sonra bu boş vaatlerle ve bütün dünyanın tanıdığı Suriye muhalefetini tanımamak suretiyle yol almak mümkün değil.

Biz de İsveç Dışişleri Bakanı ile sabah yaptığımız değerlendirmede, yeni bir şeyler söylemesi konusuna düşük ihtimal vermiştik ama şu ana kadar yaşadıkları Beşşar Esad'ın ne yeni yeni bir şey söylediğini ortaya koyuyor, ne de geleceğe dönük ikna edici perspektif ortaya koyuyor'' şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89