• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 9 °C

Ankara'da Güvenlik Zirvesi: Gündem Kobani

Ankara'da Güvenlik Zirvesi: Gündem Kobani
Başbakan Davutoğlu başkanlığında yapılacak olan Güvenlik Zirvesi saat 14.00’de Başbakanlık’ta yapılacak.

Güvenlik Zirvesi saat 14.00’de Başbakanlık’ta yapılacak.

Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki toplantıya, Başbakan Yardımcıları, Milli Savunma ve İçişleri Bakanları ile Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı katılacak.

Zirvede, Kobani sınırında yaşananlar, başta Kürt illeri olmak üzere yaşanan şiddet olayları masaya yatırılacak ve alınacak tedbirler görüşülücek.

Güvenlik toplantıları Davutoğlu Başbakanlık görevini üstlendikten sonra 15 günde bir düzenli olarak yapılıyor.

HDP çağrısına Hükümet'ten tepki

HDP'nin yaptığı eylem çağrısı üzerine Diyarbakır, Van ve İstanbul başta olmak üzere bazı kentlerde Kobani'de yaşananları protesto edenler sokağa çıktı. Bazı illerde polise ateş açıldı, belediye otobüsleri, banka şubeleri ve işyerleri ateşe verildi.

Hükümet üyeleri, HDP'nin eylem çağrısına sert tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Salı günü yaptığı açıklamada HDP’nin çağrısını, 'sorumsuz siyaset anlayışının tezahürüdür' diye niteledi. Akdoğan, "Şehir merkezlerinde insanlarımızın huzurunu kaçırmaya yönelik her türlü şiddet eylemi ve vandalizme karşı kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği çok iyi bilinmelidir" dedi.

Akdoğan, çözüm süreci ve Suriye'de yaşananların bağdaştırılmaması gerektiğini söyledi.

"Çözüm süreci kendi mecrasında seyretmektedir. Bizim dışımızda gelişen her olayı çözüm süreciyle ilişkilendirmek son derece yanlış bir yaklaşım olur. Türkiye dışında yaşanan ve bizim doğrudan müdahil olmadığımız olayları bahane ederek çözüm sürecinde kırılganlık üretmek sorumsuz bir yaklaşım olacaktır."

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ da, "Şiddet bir çözüm yöntemi değildir. Şiddet misliyle karşılık bulur. Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir. Aksi takdirde öngörülemeyen sonuçları olur bu meselenin" dedi.

Protestolarda 12 kişi hayatını kaybetti

IŞİD’in Kobani saldırısının ardından, Türkiye’de birçok ilde protesto gösterileri başladı. Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre olaylarda 12 kişi hayatını kaybetti. Ölüm haberlerinin 8'i Diyarbakır'dan, 2'si Siirt'ten, 2'si de Batman ve Muş Varto'dan geldi.

DHA, bilgilerini Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'ye dayandırdı. Emniyet Müdürü Böğürcü, ölenlerden 5'inin Hüda-Par'lı olduğu yönünde bilgiler aldıklarını söyledi. Böğürcü, diğer 3 kişinin ise kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Diyarbakır Valiliği yaşanan olaylar nedeniyle merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan, Lice, Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy ve Kulp'da sokağa çıkma yasağı ilan etti. Diyarbakır dışında, Batman, Mardin'in 6 ilçesi ile Van Erciş, Muş Varto ve Siirt Kurtalan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği ayrıca ilk ve orta dereceli okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Dicle Üniversitesi'nde de eğitim ve öğretime 8-9-10 Ekim 2014 tarihlerinde ara verildi. (Al Jazeera)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89