• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 3 °C

Altan Tan: Türkiye'de kanatlar operasyonu yaşanıyor

Altan Tan: Türkiye'de kanatlar operasyonu yaşanıyor
Altan Tan, İmralı tutanaklarının sızdırılmasıyla ilgili olarak da, "Türkiye'de tabiri caizse bir kanatlar operasyonu yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye'nin Suriye politikasına değindi. Değişik ülkelerden gelen çetelerin Türkiye üzerinden Suriye'nin Resulayn kasabasına geçtiklerini ve silah desteğini Türkiye'den aldıklarına yönelik bilgiler aldığını söyleyen Altan Tan, "En son olarak benim seçim bölgem olan Diyarbakır'ın Hani ilçesinden de 9-10 gencin bu çatışmalara götürüldüğü bilgisini aldım. Orada ailelerin ciddi şikayetleri var" dedi.

Diyarbakır'dan gençlerin dini inançlarından dolayı çatışma için Suriye'ye götürüldüğünü iddia eden Tan, böyle bir durumun söz konusu olup olmadığını hükümetin açıklaması gerektiğini belirtti. Bununla ilgili bir soru önergesi verdiğini kaydeden Altan Tan, "Bu konunun ciddi bir şekilde tartışılmasını ve konuşulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"İMRALI HEYETİYLE İLGİLİ BİZE İLETİLEN BİR BİLGİ YOK"

Altan Tan, açıklamalarının ardından ise gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in İmralı'ya gidecek üçüncü heyetin netleşebileceği yönünde bir açıklaması olduğunu ve İmralı'ya aynı heyetin mi gideceğini sorması üzerine Tan şunları söyledi:

"Şuana kadar bize intikal eden birbilgi yok. Zaten Sayın Adalet Bakanı da bir açıklama yapmış, siz ifade ediyorsunuz, benim haberim yok. Bir kaç gün içerisinde netleşeceğini söylemiş. Dolayısıyla şuana kadar partiye ve şahsımıza iletilen bir bilgi yok."

Altan Tan'a, Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'ta video konferans yöntemiyle bir mesaj yayımlayacağına ilişkin iddialar da soruldu.Tan, "İnanın bizler de sizlerden duyuyoruz. Birçok mevzu hakkında bir bilgimiz yok. Zaten yalanlandı böyle bir şey ama bunun ötesinde de bizim bir bilgimiz yok" cevabını verdi.

"TÜRKİYE'DE KANATLAR OPERASYONU YAŞANIYOR"

Altan Tan, İmralı tutanaklarının sızdırılmasıyla ilgili bir sorusu üzerine değerlendirmelerde bulundu. Tan şunları söyledi:

"Gerekli değerlendirmeleri yaptık biliyorsunuz daha evvelden. Türkiye'de tabiri caizse bir kanatlar operasyonu yaşanıyor. Milliyette yayınlanan metinden bir gün evvel Kanal A'nın Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan çıktı televizyonlara tek bir cümlesi doğru olmayan, yalan-yanlış bir çok şey söyledi. Bu kadar tecrübeli bir genel yayın yönetmenin böyle büyük bir hata yapması mümkün değil. Üstelik çıkıp özür bile dilemedi. Yani çıkıp televizyonlara 'yanlış bilgilendirildim, dezenformasyona uğradım' diye bir özür bile dilemedi.

Kanatlar Operasyonu...

Bu işin çözümünü isteyenler ve istemeyenler var. İstemeyenler ellerinden gelen her türlü engellemeye başvuruyorlar. Bunun ötesinde söylenecek bir şey yok. Şahsımla ilgili olan da o. Bu sürecin aktörlerini yıpratma, zayıflatma, devre dışı bırakma ve itibarsızlaştırma. Biz de buradan çağrıda bulunduk, dedik ki; 'elinizden geleni ardınıza koymayın. Koyarsanız da namertsiniz, koymazsanız da namertsiniz. Zaten siz namertoğlu namertsiniz. Elinizden geleni yapın."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89