• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

Altan Tan: Açılım, saçılım, geldiğimiz nokta kapanım

Altan Tan: Açılım, saçılım, geldiğimiz nokta kapanım
Altan Tan, temmuzda tatile girmesi beklenen TBMM’ye yönelik, “Başbakan’ın ‘Gelin Meclis’i tatil etmeyelim, bu yaz da çalışalım’ demesi gerekir” diye konuştu

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında TBMM'nin tatile girmeyerek, yeni anayasa çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini belirterek, "Başbakan, 'Gelin Meclis'i tatil etmeyelim. Bu yaz da çalışalım, milletin bu kadar önemli meselesi var, gelin bunları çözelim' diyeceğine kelimenin tam anlamıyla Beberuhi'lik yapıyor." dedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, bugün bir gazetede yer alan Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarıyla ilgili Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e yönelik "Devir bu masayı başkanlık senin" başlıklı haberi de değerlendirdi. 

Habere konu olan pazarlıkların tartışılmasının, gerçekleşmesinden daha tehlikeli olduğunu belirten Tan, Çiçek'in 40 yıllık deneyimli bir siyasetçi olduğuna dikkati çekti. Tan, "Sayın Meclis Başkanı'nın böyle bir pazarlığın içinde olacağını asla düşünmüyorum. Çünkü 40 yıllık siyasi hayatı böylesine bir ahlaksız teklif ile sonuçlandırmak, tercih edeceği bir yol olmayacaktır, tanıdığım kadarıyla" diye konuştu. 

Türkiye'nin bugün önündeki en önemli konunun yeni anayasa yapımı olduğunu vurgulayan Tan, bu tip polemikler yalansa herkesin sorumluluk içinde davranarak yeni anayasanın yapımına katkı sağlaması gerektiğine işaret etti. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kuru gürültü" ile yeni anayasa yapımından kaçtığını idida ederek, Meclis'in tatile girmemesi ve anayasaya yoğunlaşması gerektiğini söyledi. Tan, anayasa çalışmasını yaz tatilini, ardından gelecek seçim takvimini bahane ederek savsaklayanların, siyaseten kendi sonunu hazırlayacağını da söyledi. Tan, "Başbakan bugün bunu konuşacağına 'Gelin Meclis'i tatil etmeyelim. Bu yaz da çalışalım, milletin bu kadar önemli meselesi var, gelin bunları çözelim' diyeceğine kelimenin tam anlamıyla Beberuhi'lik yapıyor" dedi. 

Meclis'in yakın zamanda tatile gireceğini hatırlatan Tan, bu nedenle yeni anayasa çalışmalarının durması halinde demokratik yollar ile halka ortadaki samimiyetsizliği gösterme yoluna gideceklerini söyledi. Tan bu yaklaşımlarının asla bir tehdit veya şantaj olmadığını, yeni anayasanın bir an önce yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını vurguladı. 

Çözüm sürecinde gelinen noktaya da değinen Tan, Başbakan Erdoğan'ın BDP heyeti ile doğrudan görüşmeyerek, onları sürekli bakanlarına yönlendirmesini de eleştirdi. Tan, "Sürekli 'Sadullah Bey ile görüşün, Beşir Bey ile görüşün'. Sen bütün dünya ile görüşüyordun, bir sefer de gül yüzünü bizlere göster. Açılım, açılım, açılım. Açılım, saçılım, geldiğimiz nokta kapanım. BDP Genel Başkanlarıyla da görüşeceksiniz. Böyle emir kipiyle konuşmak pek hoşuna gitmiyor Sayın Başbakan'ın ama herkes de etrafındaki Hamdullah, Sadullah, Abdullah, Seyfullah değil yani. Biraz etrafına baksın" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89