• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Alparslan Kuytul 3’üncü kez hakim karşısına çıkıyor

Alparslan Kuytul 3’üncü kez hakim karşısına çıkıyor
Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul’un “Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Furkan Vakfı Davası’nda 2’nci duruşmanın ardından tahliye edilen ve bir gün sonra 26 Ocak 2019’da, Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin itirazı sonrası yeniden tutuklanan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul bugün (22 Ağustos) 3’üncü duruşma için hakim karşısına çıkacak.

Yaklaşık 19 aydır Bolu F tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kuytul’un “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarından yargılanması devam edecek. Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Kuytul’un yanı sıra 45 kişi de aynı suçlamalar nedeniyle yargılanıyor.

ADANA VALİLİĞİ’NDEN DURUŞMA ÖNCESİ YASAK KARARI

Adana Valiliği, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kişilerin yargılanacağı 22 Ağustos tarihi öncesinde eylem ve protesto gösterisi yapılmasını yasakladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Vakfın kurucusu konumunda bulunan Alparslan Kuytul’a ve Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yöneticilerine destek vermek amacıyla, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adı altında veya bu vakıf ile bağlantısı bulunan şahıslar tarafından, 21 Ağustos günü saat 17.00’den başlayarak 25 Ağustos günü saat 23.59’a kadar, ilimiz genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binaları önleri, sivil toplum kuruluşu önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve bu gibi tüm faaliyetlerin eylem/etkinliklerin yapılmasının ve bu amaçla şehir merkezine gelebilecek olan şahısların ve araçların Adana İl Merkezine girişlerinin Adana Valiliği oluruyla yasaklanmasına karar verildi” ifadeleri yer aldı.

İKİNCİ DURUŞMADA ‘KRAL ÇIPLAK’ DEDİ

Furkan Vakfı kurucusu Kuytul geçtiğimiz mayıs ayında görülen ikinci duruşmada, “Hakkımda hazırlanan bu İddianame ihtimallere ve varsayımlara göre düzenlenmiş olup emniyet fezlekesinin aynısı olup hukuki hatalar içermekte ve iftiralarla doludur. Hükümete biat etmedim. Etmeyeceğim de! Kral çıplak. Bunu gizlemenin manası yok! Ben hükümeti bazı noktalarda tenkit ettiysem de takdir ettiğim noktalar da olmuştur. Benim kimseye düşmanlığım yok. Ben kim yaparsa yapsın haksızlıklara ve zulümlere tepki gösteriyorum” ifadelerini kullanmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89