• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Ali Kırca'yı çaresiz bırakan tartışma!

Ali Kırca'yı çaresiz bırakan tartışma!
Son açıklamasıyla gündemi sarsan Osman Baydemir Show Ana Haber'de Sedat Laçiner'le tartıştı, olan Ali kırca'ya oldu. işte Kırca'nın çaresiz kaldığı anlar:

Küfürlü açıklamasıyla gündemi sarsan Osman Baydemir Show Ana Haber'de Sedat Laçiner'le tartıştı, olan Ali kırca'ya oldu. işte Kırca'nın çaresiz kaldığı anlar:

Diyarbakır Büyükşehir Başkanı Osman Baydemir'in hükümeti ve bazı devlet kurumlarını hedefleyen açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Show TV Ana Haber de olayın sıcaklığını koruduğu akşam saatlerinde Baydemir'i canlı yayına bağlayarak gündemin nabzını tutmak istedi. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) başkanı Sedat Laçiner ise tartışmaya katılan diğer isim oldu. Baydemir'in görüşlerini alan Ali Kırca çok zor anlar yaşadı. Laçiner ve Baydemir'in hayli hararetli tartıştığı o anlarda Kırca adeta ne yapacağını bilemedi.

Ali kırca: Bir çok çevreden tepki alan sözlerinizden dolayı pişman mısınız sayın Baydemir?

Osman Baydemir: Allah kimseye pişmanlık yaşatmasın. 1995'den beri siyaset, insan hakları mücadelesi içindeyim. 16 yıldır yaptığım en sert açıklamamdır bu. Artık bıçak kemiğe dayanmış durumda. Siyasetin uslubunu tartışacaksak, Baykal'ın, Bahçeli'nin Başbakan'ınkini de tartışalım. Eğer uslup tartışılacaksa hatırlanmalıdır ki Başbakan yardımcısı Arınç, Eş Başkan'ımıza 'yaratık' diyor. Bahçeli 'mahlukat' diyor, bir başka AKP'li 'köpek' diyor. Uslup tartışmasını bunları görmeden mi yapacağız. Nezaket de, zarafet de, hoşgörü de, kardeşlik de, barış da karşılıklıdır. Allah aşkına karşılıklıdır.

Ali Kırca: (Kırca araya girmek istiyor fakat Baydemir'in konuşmaya devam etmesi nedeniyle epey zorlanıyor söz almakta) Siyasette çeşitli usluplar var fakat ilk defa bir küfür duyuldu.

Osman Baydemir: Hayır. Bu ilk değil. Ben ilk defa küfürlü bir ifade kullandım. Ama bu ilk değil. Benim ilk küfürlü ifadem oldu.16 yıldır buna benzer bir açıklamam yok. 6 yıldır belediye başkanıyım. Gözaltındakilerin 18 tanesi benim 6 yıllık mesai arkadaşım. Gece yarısı evleri basılıyor, kapıları kırılıyor. Ben ve arkadaşlarım iki ayda bir, ayda bir gidip savcılığa ifade veriyoruz. Ne zaman bizi çağırdınız da ifade vermeye gelmedik. Bu ortamda böyle bir operasyon yapan devlet aklı ne yapmak istiyor? Bunu sorgulamak gerekiyor. Benim meramım bu, benim çığlığım bu.

Ali Kırca: Peki bunu konuşacağız.

Osman Baydemir: En beğenilmeyen sözün de hükmü bellidir. Ama sokak şiddete çekiliyor. Demokratik siyasetin önü kapatılıyor. Bakın kaygılarımız var, endişelerimiz var. Sayın Ömer Laçiner de orada. Son iki aydır yaşananları kendisiyle tartışmak isterim. Hakikatten tartışmak isterim. Devlet aklını en iyi takip edenlerden biri kendisi.

Ali Kırca: O uslubun bir çığlık olduğunu söylediniz. Ve geri adım atmadınız anladığım kadarıyla. Peki Sayın LAçiner bir yanda hukukun emrettiği bir operasyon bir yanda siyasi bir açılım var. Zamanlamaya ne diyorsunuz.

Sedat Laçiner: Bence tam zamanı ve yeriydi. KCK, PKK'nın bir kurumudur. KCK üyeleri belediyelerde kadrolu olarak çalışıyor. Baydemir bunları biliyorsa teröre destek veriyor demetir. KCK PKK demektir. Bu dünya hukukunda da böyledir. Hukuki süreç işlemektedir. KCK operasyonları açılımın bir gereğidir. DTP'yi kapattıran da, açılımı engelleyen de KCK'dır. DTP teröristi muhatap göstermiştir.

Osman Baydemir: Sizin bakış açınız devlet aklını da temsil ediyor. KCK operasyonu büyük bir yalandır. Operasyon DTP'yedir.

Sedat Laçiner: Yanınızda KCK'lı çalışıyor mu? Bunlara cevap verin.

Osman Baydemir: Şahin Kürtler var, güvercin Kürtler var söylemi koca bir yalandır. Szöde bu opersyonlar Kürtler içindeki şahinleri hedefliyor.

Sedat Laçiner: Yanlış ifade kullanmayın

Osman Baydemir: Siyasi yasak alan arkadaşlarımız mı şahindi?

Ali Kırca: Sayın Laçiner KCK nedir?

Osman Baydemir: Laçiner işin teorisini biliyor. Benim hayatım bu işin içinde geçiyor

Sedat Laçiner: Kısa sorular sordum Baydemir'e. Belediyesinde KCK'lı var mı? KCK'dan emir alıyor mu? Bu operasyon Kürtler'e karşı değil, belli bir Kürtçü fraksiyona karşıdır.

DEVLET İÇİNDE BİR EL KİTLEYİ SOKAĞA ÇEKİYOR!

Osman Baydemir: Demirel'in, Baykal'ın, Erdoğan'ın küfrü meşrudur. DTP'ye Baydemir'e gelince o hak yoktur. Ben aidiyet duygusunun verdiği özgüvenle konuştum. Laçiner'i tenzih ederek söylüyorum. Kendisinin ne kadar terörle bağlantısı varsa benim de arkadaşlarımın da bağlantısı o kadardır. Siz orda konuşursunuz, kitap yazarsınız. Ben burada cenaze defnediyorum sayın Laçiner. Böyle giderse Polis Devlti'ne dönüşeceğiz. Ya Allah aşkına, peygamber aşkına hükümet silahları insanların elinden alacağım diyor ama belediye başkanları gözaltına alıyor, tutukluyor. Burdan halkımıza sesleniyorum. Çok dikkatli olun. Devlet içinde bir el kitleyi sokağa çekmek istiyor. Biz provakasyona gelmeyeceğzi. Hiç bir eylemimizde taş, sopa olmayacak. Gereken sert açıklamaları biz yaparız. Ama bir noktadan sonra bu kitle Baydemir'i ne kadar dinleyecek?

Ali Kırca: (Araya girmek istiyor)

Sedat Laçiner: Baydemir küfürlerden geri adım atmıyor. TV'den devleti tehdit ediyor. Bu kafa kafa değildir.

Ali Kırca: (Araya girmek istiyor)

Osman Baydemir: Ben demokrasiye barışa inanıyorum

Ali Kırca: (Araya girmek istiyor)

Sedat Laçiner: Bu bizim bildiğimiz demokrasi değil

Ali Kırca tartışmanın özellikle son anlarında kontrolden çıkan iki katılımcıya da söz geçiremezken, insiyatifi de kaybetti iyice. Ne sözünü dinletebildi, ne de katılımcıların son sözlerini alabildi. Öyleki iki katılımcı da konuşmalarına devam ederken sesleri kısıldı. Kırca bu şekilde söz alabildi. Ali Kırca her ne kadar kontrolü kaybetse de Show Ana Haber Bülteni gündemin hararetini de şiddetini de bu tartışmayla ekranlara taşımış oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89