• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 9 °C

Akşener: Dört Bakan Yüce Divan’da yargılanmalı

Akşener: Dört Bakan Yüce Divan’da yargılanmalı
Eski bakan Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık’la ilgili açıklamalarını değerlendiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, dört eski bakanın Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmemiş olmasının kamu vicdanını rahatsız ettiğini söyledi.

Fox TV’de yayımlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Akşener, adı yolsuzlukla anılan Bakanların Yüce Divan’da yargılanması ile bir toplumun travmadan kurtulacağını belirterek, “O zaman yargıda FETÖ adamları var diye sorunları varsa bugün öyle bir sorunları yok. Bu 4 kişinin Yüce Divan’a gönderilmesinde fayda var” dedi.

Geçtiğimiz günlerde birtakım açıklamalarda bulunan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın konuşmalarını değerlendiren Akşener, şunları söyledi:

Bir vicdan isyanı olabilir. Dönemin hırsız dediği görevliler ile adının bir anılmasını istemiyor ve görevi kötüye kullanmaktan değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Cemil Çiçek’in de Bayraktar’ın da önemli sözleri. Biz Meclis’te bir soruşturma komisyonu tutup, hemen Yüce Divan’a gönderilmesini sağlayabilirsek eğer, Türkiye bir türlü unutamadığı bu travmadan kurtulur. Eğer bu arkadaşlar suçsuz ise aklanıp geri dönerler. O zaman yargıda FETÖ adamları var diye sorunları varsa bugün öyle bir sorunları yok. Bu 4 kişinin Yüce Divan’a gönderilmesinde fayda var. O dönem ortaya çıkan paralar, tapeler, o günkü gündem için söylüyorum. Bunlar unutulmaz. Bunun üzerine 5-10 maaşlı danışmanlar ortaya çıktığında Sayın Erdoğan’a faydası olur. 3Y ile mücadele ile geldiler. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar. Hey Allah’ım… En azından yolsuzluk için ortaya bir şeyler koysunlar ki vatandaşın yüreği soğusun. AKP iktidara geldiği zaman dedi ki hakkında iddia isnat olan herkesi yargılayacağım dedi. Bizim vekilimiz eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın dahi Yüce Divan’da yargılandı ve beraat ettiler. Başka bakanlar da yargılandı orada. Yolsuzluk iddiaları ki bunlar iftira da olabilir. Kimse o dönem bunlara itiraz etmedi. Kimse onlara itiraz etmedi.

‘Yolsuzlukla mücadele olsun’

Yüce Divan’a gönderilen bütün insanların yargılandıktan sonra beraat aldıklarını hatırlatan Akşener, adı yolsuzlukla anılan bakanların da yargılanması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

O dönem bu 4 bakana ne dendi de istifa ettiler. Siyasi partilerde bu olur…O dönem meclis başkan vekiliydim, Sayın Davutoğlu’nun Yüce Divan’ı istediğini çok iyi biliyorum. Bütün bunların neticesinde bu 4 arkadaşın Yüce Divan’a gitmesinin önünün açılması gerektiğini düşünüyorum. Yolsuzluk olduğu iddialarıyla görevden alıyorlar bu arkadaşları aklanmış oluyorlar. En son ticaret Bakanı Pekcan. Görevden alındı, kenara kondu iş bitti. Bunun bir de mahkeme tarafı var. Vatandaş bundan rahatsız oluyor. AKP getirsin biz onay vereceğiz mecliste. Sayın Bahçeli’nin yolsuzluk haftası teklifini de getirsinler biz desteklemeye hazırız. Bir yolsuzlukla mücadele olsun. Yasaklar desek olanları görüyorsunuz. Sosyal medyaya kadar en son yasak geliyor. Yoksulluk desen; ben ilçe ilçe geziyorum vatandaşın halini görüyorum. Ben her bakana şunu söylemişimdir; öncelikle gayri kanuni iş yapmayacaksınız, bürokrasiyi buna zorlamayacaksınız yaptığınız zaman günü gelir size döner. Çok hareketli bir dönemde İçişleri Bakanlığı yaptım. Anavatan ile DYP’nin çatıştığı bir dönemdi. Hakkında fezlekesi olmayan bir içişleri bakanı görevi yaptım.

‘Erdoğan ile bir derdim yok’

Millet İttifak’ında tartışılan kimin cumhurbaşkanı adayı olacağına ilişkin de konuşan Akşener, şöyle konuştu:

Çok net bir şey söyleyeyim, ben 24 Haziran seçimlerini yaşayıp oradan ders çıkarıp. Sonra 31 Mart projesi üzerinde seçim ittifakına yönelik, Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte irade göstermiş bir genel başkanım. Benim Sayın Erdoğan’la bir derdim yok. Düşmanım değil, Sayın Kılıçdaroğlu’nun da düşmanı değil. Ancak bu ucube sistemin değiştirilmesi lazım. Parlamenter sisteme geçebilmek için Cumhurbaşkanlığının kazanılması gerekiyor. Benim kendi adıma en ufak bir planım yok. Türkiye’nin önünü tıkayacak bir hareketim olmayacak. Sayın Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti işin içinde olacak mı? Davutoğlu, Babacan dahil olacak mı? Bunlarla bir takvim çıkarmak gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu acelesi yok diyor, ilkeleri açıklıyor. Neden bizim adayımız bu kadar merak ediliyor. Çünkü Millet İttifakı yeni Cumhurbaşkanını çıkaracak. Bu yüzden adayımızı öğrenmek isteyen aslında Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı bu seçimi kazanamayacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89