• BIST 9629.19
  • Altın 2475.384
  • Dolar 32.4484
  • Euro 34.4945
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 6 °C

Akşener 'Çevik Bir'i işaret etti!

Akşener 'Çevik Bir'i işaret etti!
TBMM Başkanvekili Meral Akşener, ''Darbe yapmayı hayal etmiş olanlarla, bu konuda eylem yapmış olanların farklı şekilde değerlendirilmemesi gerek'' dedi.

Darbeyi hayal etmiş olanlarla, eylem yapmış olanların farklı değerlendirilmemesi gerek.'

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, ''Darbe yapmayı hayal etmiş olanlarla, bu konuda eylem yapmış olanların farklı şekilde değerlendirilmemesi gerek'' dedi.

Akşener, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla konferans vermek için geldiği Denizli'de, konferanstan önce gazetecilere açıklama yaptı.

Bir gazetecinin, ''Genel Başkanınız, Çevik Bir'in yargılanmasını söylemişti, siz o dönemde tehdit edilmiştiniz, suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor musunuz?'' şeklindeki sorusunu cevaplandıran Akşener, o dönemde bu konularla ilgili çok şeylerin konuşulduğunu, cevaplarının verildiğini, esas olanın bugüne bakmak olduğunu söyledi.

Emekli Orgeneral Çevik Bir ile ilgili olarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söylediklerine katıldığını belirten Akşener, ''Son dönemde, Sarıkız, Ayışığı, Kafes ve adını takip etmekte aciz kaldığı pek çok darbeye, cuntaya yönelik iddia ve hukuki süreçlerin olduğunu'' ifade etti.

Akşener, şöyle devam etti:

''Fakat şimdi de şöyle bir şey çıkıyor ortaya, yani bu bir hafta evvel 4 kuvvet komutanı gözaltına alındı. Burada insanların ne yaptığından ziyade biz neyi izledik, çekyatta mı yattılar, somyada mı yattılar, çay mı içtiler, kahve mi içtiler, sabah kahvaltısında ne yediler? Ama şu kadar süre de orada tutuldular. Şimdi böyle bir resimle karşı karşıyayız. Yani bir iddia var, iddianame var. Bu insanların da bellerinde silah varken herhangi bir şey olmamış, bellerindeki silahı teslim etmişler, PTT konumunda, yani pijama, terlik, televizyon durumundayken bu cunta hevesleriyle ilgili iddiaya göre işte gözaltına alındılar.''

Darbe yapmayı hayal etmiş olanlarla, bu konuda eylem yapmış olanların farklı şekilde değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Meral Akşener, şunları ifade etti:

''Bu arada eylem yapmışlar var. Ne yapmışlar, birisi 27 Nisan'da... Ne olmuş, zamanın Genelkurmay Başkanı bizatihi kendi eliyle yazdığını ifade ettiği bir bildiri koymuş. Şimdi bu bildiri, (Sayın Ömer Çelik'in son dönemdeki sözlerini ele alırsak), kese kağıdı haline çevrilmiştir. Doğrudur, kese kağıdı haline çevrilmiştir, ama o bildiriyi yazan el bu arada ödüllendirilmiştir. 1 trilyon 200 milyarlık bir arabada gezmektedir ve sağdır. Şimdi, bu arkadaşımız ortada. 28 Şubat sürecinde Başbakan'a sövenler, balans ayarı yapanlar, demin söylediğiniz arkadaşla ilgili olarak, (Çevik Bir) bu arkadaş da sağ. Bir iktidar düştü sonuç itibariyle. Teşebbüs halinde hayal edenler, böyle bir şeyi hayal edenler, böyle bir şeyi yapsak ne olur diye düşünenlerle ilgili hukuki süreci işliyor. İşlesin, ona da bir şey demiyoruz. Ama, bu arada bu işi yapmış olanların durumu, çok ilginç. Onlarla ilgili yargılama sürecinin olması gerektiğini söyledi genel başkanımız. Ben de aynı fikirdeyim.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89