• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 10 °C

AKP'den TSK'ye Sert Eleştiri

AKP'den TSK'ye Sert Eleştiri
AKP'li vekil Haluk Özdalga, 'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı'yla ilgili Genelkurmay'a çok sert eleştirilerde bulundu. İşte Özdalga'nın sert sözleri...

AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Genelkurmay'ı "İrticayla Mücadele Eylem Planı" nedeniyle sert eleştirerek, "TSK maalesef eşi az görülen bir yıpranma ve itibar kaybı yaşadı" dedi.

AKP’li Özdalga, yaptığı yazılı açıklamada, herkesin yürütülen soruşturmanın sonucunu beklemesi ve olayın hukuki sonucuna saygılı olması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ancak hukuki süreç yürürken yapılması gereken şeylerde var. Öncelikle TSK dahil herkesin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya yardımcı olması, hukuki süreci zorlaştırıcı bir tavırdan kaçınması gerekiyor. Ama en önemlisi, ordu yönetiminde köklü bir zihniyet ve işleyiş değişimine duyulan şiddetli ihtiyacın karşılanmasıdır. TSK'nın modern demokrasilerin ordusu niteliğini kazanması için böyle bir dönüşüm şarttır."

Hazırlanan planın demokratik düzene karşı açık bir meydan okuma anlamına geldiğini vurgulayan Özdalga,"Plan ve ilişkili belgelerin içeriği aynı zamanda, elem verici düzeyde çarpık bir fikir yapısını ve sağlıksız bir zihniyet yansıtıyor" dedi. Özdalga açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Son gelişmeler, aşırı ölçüde siyasete bulaşmış bir ordu görüntüsü vermektedir. TSK mutlaka ve mutlaka siyaset dışına çıkmak zorundadır. Askerler, mesleki konular hariç, artık medya manşetlerine konu olmamalıdır. İkincisi, ordunun özerk bir kurum olduğu, sadece kendi iç kurallarına göre yönetilen bir yapı olduğu hayalini besleyenler, artık bu hayallerinden vazgeçmeliler. TSK, milleti temsil eden ve demokratik seçimler sonunda işbaşına gelen hükümetlerin emri altında görev yapan bir kurumdur.

TSK'nın, hızla değişen dünya ve Türkiye'nin 21.yy'daki yükselen yürüyüşüyle olumlu bir ilişki durumunda olabilmesi de, böyle bir köklü zihniyet ve işleyiş yenilenmesine bağlıdır. İhtiyaç duyulan yenilenmeyi, eski zihniyetin tasarruf amacıyla küçültülmüş veya kısaltılmış ucuz baskısıyla sağlamak mümkün değildir.

Hem bu dönüşümleri gerçekleştirmenin, hem de mesleğine ve mesleki başarıya odaklanmış bir orduyu hazır bulundurmanın sorumluluğu öncelikle TSK'nın önder kadrosunu oluşturan değerli yüksek düzey komutanlarımıza aittir. Ancak ihtiyaç olduğunda, işbaşında hangi hükümet bulunursa bulunsun, siyasi iradenin üstlendiği sorumluluğun gerektirdiği adımları atacağı da muhakkaktır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89