• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

AKP Diyarbakır eski il başkanı: Erdoğan'ın Askeriyim!

AKP Diyarbakır eski il başkanı: Erdoğan'ın Askeriyim!
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Halit Advan, yanlış anlaşıldığını söyledi.

"Dindar Kürtler BDP'ye oy veriyor" sözledinin ardından Ak Parti Genel Merkezi'nce istifası istendiği ileri sürülen Ak Parti eski İl Başkanı Halit Advan, istifasının ardından ilk kez kameraların karşısına geçti. Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na veda ziyaretinde bulunan Advan, partililere yaptığı veda konuşmasında gördüğü lüzum üzerine istifa ettiğini belirtti. Bundan sonra Ak Parti'nin bir neferi olarak görevini sürdüreceğini ifade eden Advan, şunları söyledi:

"Bu bölgenin insanları inançlı insanlardır. Bu bölgenin insanları mütedeyyin insanlardır. Bu bölgenin insanlarının dindarlığı konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Bu bölge dindar insanlardan müteşekkil bir kitledir. Bu dindar insanlar Ak Parti'ye de başka partilere de oy verirler. Ak Parti'ye oy veren kardeşlerimin dindar olduğu kadar, başka partilere oy veren insanların da dindar olduğu konusunda benim görüşlerim değişmemiştir. Ama bizler Ak Parti olarak muhafazakar, mütedeyyin insanların daha çok oyunu alıyoruz. Bu da kesin gerçekliktir. Bundan sonra da bizim asıl hedef kitlemiz onlar olacaktır. Ama bu demek değildir ki bu bölgenin insanlarının hepsi dindar değildir. Bu görüşümüzü yine tekrarlamak durumundayız. Bundan sonra Ak Parti'nin basit bir sandık kurulu üyesi, basit bir üyesi olacağım."

'BU BÖLGEDE ZERDÜŞT YOKTUR, MÜMİN İNSANLAR VARDIR'

Hiçbir zaman inançlarını sorgulatmayacaklarını belirten Advan, "Bizler mümin insanlarız. İnancımızla ilgili hiç kimsenin tereddütü yoktur. Bu bölgede Zerdüşt yoktur. Bu bölgede mümin insanlar vardır. Bir terör örgütünün rüzgarına kapılmış bazı insanlar olacaktır. Onların yanlış yolda yaptığı yolculuklar, bizlerin haklı davada yaptığı yolculukları etkilemeyecek. Terör örgütüne bulaşanlar elbet bundan dolayı devletle karşı karşıya geleceklerdir. Yargısal bir durumla karşı karşıya kalacaklardır. Ama Ak Partililer kendi dindar, muhafazakar, müteddeyin çizgilerine sonuna kadar devam edeceklerdir. Ak Parti'nin bu yolculuğunun ilelebet südreceğini düşünüyorum" dedi.

'RAPORLAR HAZIRLADIK AMA OKUNMADI BİLE'

Konuşmasında Ak Parti Genel Merkezi'ni de eleştiren Advan, şöyle konuştu:

"Ak Parti demokrat, ilerici, devrimci ve demokrasiye hizmet eden çizgisini devam ettirsin. Güvenlikçi ve milliyetçi politikaların bizlere zarar verdiğini biliriz. Dünyada güvenlikçi politikalar her zaman kaybetmiştir. Birçok kalkınma projesi Diyarbakır'da yürüyor. Ama buna rağmen Diyarbakırda her şey sütliman değil. Bizler Diyarbakır'da büyük şeyler yapılması için taleplerde bulunduk. Ama Diyarbakır'da bir olumsuz tablo da var. Bunun inkar edilmemesi lazım. TÜİK verilerine göre Diyarbakır'da 5 yıl içinde 333 kişi intihar etti. TÜİK verilerine göre yerel yönetimlerde Diyarbakır iyi yönetilemiyor. Diyarbakır ekonomik veriler açısından geride kaldı. Diyarbakır'da bu yıl yakalanan uyuşturucunun toplamı 40 tonu aştı. Ne oldu da Diyarbakır bir uyuşturucu deryasına dönüştü. Neredeyse esrar Diyarbakır'ın tarımsal ürünü haline geldi. Biz bu konuyla ilgili genel merkezimizi, bakanlıklarımızı ikaz eden raporlar hazırladık. Ama bir Allah'ın Kulu bize dönüp 'Siz bu raporu gönderdiniz, bu raporu okuduk' demedi ki. Bakın takdir edilmeyi beklemiyorum. Okunduğunu bile ifade eden bir tek genel merkez yetkilisi veya bakanımız çıkmadı."

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN ASKERİYİM'

Hiçbir şekilde küsme ve darılma olmadığını belirten Advan, "Takdir genel merkezimizindir. Ben her türlü takdire razıyım. Sayın Başbakan'ımızın bir an sıkıntı çekmesini istemem. Bir anlık sıkıntısı beni yaşam boyu üzer. Bugün ifade ettiğimiz şeyler yanlış anlaşılmış olabilir. Ama ben yine genel merkezimin emrinde olacağım. Belki derdimizi anlatamadık. Belki yanlış anlaşıldık. Ama Ak Parti davası ilelebet sürecek. Çünkü muhafazakar, müteddeyin kitlenin davasını, bayraktarlığını yapan Ak Parti'dir, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın askeriyim. Beni nerede görevlendirirse, orada görev yapmaya hazırım. İlk seçimde de sandık kurullarında görev alacağım" dedi

  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89