• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 7 °C

AKP dindardı, devletçi oldu!

AKP dindardı, devletçi oldu!
“Müslüman işkenceden değil, haktan yanadır” diyen bir grup ilahiyatçı hükümeti eleştirdi...

Polis şefi Sedat Selim Ay’ın görevden alınması için imza kampanyası başlatan ilahiyatçılardan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tefsir Anabilimdalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sait Şimşek, “Müslüman daima haktan yana olmalıdır” dedi. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Sönmez ve İslam Tarihi profesörü İhsan Süreyya Sırma ise hükümetin bu tür uygulamalarına itiraz eden çok sayıda Müslüman olduğuna dikkat çekti.

Milliyetçiliği terk edin

İlahiyatçılar ve dindar yazarlar tarafından önceki gün www.varide.net adlı internet sitesinde imzaya açıldı.

Taraf’a konuşan çağrılardan Sait Şimşek, dindar kimlikleriyle bilinen bir çok yayın organının ve entelektüelin hükümetin olumsuz icraatları karşısında susmasını eleştirerek,”Ayet-i kerimede ‘Aleyhinizde dahi olsa hakkı söyleyin’ denmektedir. Dindar kişinin tavrı daima haktan yana olmalıdır. Ama gerek dindarlar gerek dine karşı olanlar günümüzde tavırlarını ideolojik bir hale sokmuşlardır. ‘Dindarım’ diyenin, ‘dindar’ diye bilineni sanki mutlaka desteklemesi gerekir.

Dine karşı olan da, dine taraftar olduğunu sandığı kimsenin her söylediğine karşı çıkması gerekir gibi bir tavır içerisindedir. Toplumun bu yapısını aşmak önce dindarın görevidir. Ancak, çok yakında aşacaklarına inanmıyorum” dedi. Dindar camianın kendisini eleştirmek için zaman ve ortama ihtiyacı olduğunu söyleyen Şimşek, “Dindar kesime yapılan baskının üzerinden çok geçmedi. Bu dönemde bir kısmı kendini daha rahat hissediyor, insanların kendi kendilerini sorgulamaları, nefs muhasebesi yapmaları gerekiyor bu da biraz daha zaman ve gerekli ortam istiyor. Gerçi, kendini bilen insan için ortam diye bişey yoktur” diye konuştu. Prof Dr. Bülent Sönmez de AKP’nin kendi yaklaşımından ve dünya görüşünden uzaklaştığını belirterek, “AKP ile birlikte Müslümanlar iktidar olduklarını düşünüyor ve her yaptığına iyimser bir şekilde ‘vardır bir hikmeti’ şeklinde bakıyor. İslami hareketin siyasal yönü gelişti ancak, manevi ve derûni zenginlikten yoksun. Allah insanları malla da imtihan ediyor, iktidarla da imtihan ediyor. Müslümanlar gelişen şartlara göre, politika ve çözüm üretemiyorlar” dedi.

“Karşı çıkan çok Müslüman var”

İhsan Süreyya Sırma ise, şunları söyledi: “Müslümanlık işkenceyi kabul etmez. Peygamber efendimiz ‘Öldüreceğiniz kuduz köpek bile olsa işkenceden sakının’ demiştir. Hiçbir Müslüman’ın bunu kabul edebileceğini düşünmüyorum. Bu konuda itiraz etmek isteyen ancak sesini duyuramayan çok sayıda Müslüman olduğunu biliyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89