• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Akil İnsanlar Komisyonu Diyarbakır'da

Akil İnsanlar Komisyonu Diyarbakır'da
Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Komisyonu çalışmalarına Diyarbakır’dan başladı.

Diyarbakır’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Komisyon Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, “Görevimiz Kürtler başta olmak üzere Güneydoğu’da yaşayan tüm toplum kesimlerinin taleplerini, önerilerini dinleyip hükümete ve Türkiye kamuoyuna iletmek” dedi. 

Komisyon üyeleri KESK Genel Başkanı Lami Özgen, MAZLUMDER Genel Başkanı Faruk Ünsal, Avukat Kezban Hatemi, Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, AKP eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen, gazeteci yazar Etyen Mahcupyan’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Ensaroğlu, diğer bölgelerdeki komisyon üyelerine nazaran daha rahat bir çalışma yürüteceklerini belirterek, “Diğer bölgelerde ‘Kürt sorununun silahlı çözümünün neden mümkün olmadığını’ anlatmaya ihtiyaç var. Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Bölge zaten barış sürecine %90 destek veriyor” dedi. 

Komisyon olarak görevlerinin süreci anlatmak olmadığını söyleyen Ensaroğlu, “Siyasi partiler, dernekler, kitle örgütleri, meslek kuruluşları, dini liderler, halkın ileri gelenlerini ve halkı dinleyeceğiz. Buradaki talepleri , önerileri raporlaştıracağız. Bu talep ve önerilerle ilgili kendi çözüm önerilerimizi de ekleyip hükümete ve kamuoyuna açıklayacağız” dedi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin talep ve önerilerinin karşılanmasının sürecin ilerlemesi açısından çok önemli olduğunu belirten Ensaroğlu, tüm toplumsal kesimlere görüş, öneri ve taleplerini dile getirme çağrısı yaptı. Bir e-posta adresi oluşturacaklarını, halkın talep ve önerilerini doğrudan bu adres üzerinden de iletebileceğini belirten Ensaroğlu “Amacımız bölge halkını anlamayı, dinlemeyi ve bu çalışmalarda ortaya çıkan sonuçları yetkililere ve Türkiye kamuoyuna iletmek” şeklinde konuştu. Programları hakkında bilgi veren Ensaroğlu, 13 Nisana kadar Diyarbakır’da, kurum ziyaretleri, yuvarlak masa toplantıları ve forum düzenleyeceklerini söyledi. 

CEYLAN’IN AİLESİNİ DE ZİYARET EDECEKLER 

Programlarına Dicle Nehri’nde cenazesi bulunan Murat İzol’un ailesine taziye ziyareti ile başlayan komisyon üyeleri, daha sonra bir grup anne ile toplantı yaptı. Siyasi parti ziyaretlerinin ardından, kitle örgütleri temsilcileri ile görüşen heyet üyeleri ziyaretlerine yarın da devam edecek. Ceylan Önkol’un ailesi, çeşitli kurumları ziyaret ve yuvarlak masa toplantıları yapacak olan komisyon üyeleri, Cumartesi günü de geniş katılımlı bir forum düzenleyerek Diyarbakır çalışmalarını sonlandıracak. Komisyon 14-20 Nisan tarihlerinde Mardin-Şırnak illerinde, 20-24 Nisanda ise Batman’da çalışmalar yapacak. Mayıs ayında ise Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman programları tamamlanarak raporunu hazırlayacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89