• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 9 °C

AK Parti'nin oy oranı...

AK Parti'nin oy oranı...
İçişleri Bakanı Atalay Bursa'da yaptığı basın toplantısında yapılan son ankete göre partisinin oy oranını açıkladı.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BDP ve MHP’nin bakış açılarının uç bakış açıları olduğunu belirterek, "Yaklaşan seçim ortamında zeminlerinin zayıfladığının farkındalar, onun için de telaşa düşüyorlar, vatandaşarın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar." dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik ile birlikte, partisinin Bursa il binasını ziyaret eden Bakan Atalay, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmayı hatırlatan Atalay, bütçe görüşmelerinde hükümet ve muhalefet liderlerinin vizyonlarını ortaya koyduklarını hatırlattı.

"KILIÇDAROĞLU, VİZYONUNU ORTAYA KOYDU"

Atalay, şöyle konuştu: "Tabi bir vizyonu varsa. Yoksa Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi Kayseri Belediyesi’yle ilgili, temeli, aslı olmayan, dolduruşa gelmiş bir olayı getirir ki şöyle düşünün, bütçe görüşmesi bir lider için en önemli konuşmalardan biridir. Biz başkabakanımızın konuşmasına çok iyi hazırlanırız. Hepimiz titizlik gösteririz. Ülkenin ana muhalefet lideri yeni genel başkan olmuş, ilk bütçe konuşmasını yapacak. Oraya da altı boş, iyi çalışılmamış, güya kırmızı dosyayla geliyor. Sonra kırmızı dosyadan basit hafiyelik çıkıyor."

"ZEMİN KAYBEDENLER NORMALLEŞMEDEN TELAŞA KAPILIYOR"

Milli Birlik Kardeşlik Projesi’nin kararlılıkla yürütüldüğünü ifade eden Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bunun çerçevesini çizdiğini kaydetti. Bu konuda, BDP ve MHP’nin bakış açılarının ’uç bakış açılar’ olduğunu vurgulayan Bakan Atalay, şöyle devam etti:

"Sınırlarımız var ama ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın da tabi haklarını yaşamaları için her zemini hazırlıyoruz. Hiçbir vatandaşımız kendi mağduriyet duygusu içinde hissetmeyecek. Hangi inançta, hangi etnik grupta olursa olsun, kimse kendini ötekileştirilmiş, ihmal edilmiş görmeyecek. Bunun çabası içindeyiz. Zamamında devletin de yanlışlıkları olmuş. Artık Türkiye normalleşiyor. Birilerinin telaşının sebebi, bu normalleşme onların zemimini kaydırıyor. Yaklaşan seçim ortamında zeminlerinin zayıfladığının farkındalar. Onun için de telaşa düşüyorlar, vatandaşların kafasını karıştırmaya çalışıyorlar."

"PARTİMİZİN OYU YÜZDE 48,5"

AK Parti’nin toplumsal desteğinin arttığını dile getiren Bakan Atalay, KONDA araştırma şirketinin son yaptığı ankette, partilerinin oy oranının yüzde 48,5 çıktığını belirtti. MHP ve BDP’yi işaret eden Bakan Atalay, "Bunun için de telaşta olanlardan bazılarının baraj altında kaldığı görülüyor. İsimlerini ve oranlarını söylemiyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89