• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

AK Parti'den Kurtulmuş'a sıcak mesaj

AK Parti'den Kurtulmuş'a sıcak mesaj
Has Parti'nin AKP’ye katılacağı iddialarının ardından başlayan tartışmada, AKP kanadından, Kurtulmuş ve Soylu’ya sıcak mesaj geldi.

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun AKP’ye katılacağı iddialarının ardından başlayan tartışmada, AKP kanadından, Kurtulmuş ve Soylu’ya sıcak mesaj geldi. AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, “Kurtulmuş ve Soylu’nun katılması Ak Parti’yi güçlendirir. Türkiye ve demokratik siyaset bundan kazançlı çıkar” dedi.

 Basına yansıyan “AKP MYK’sında Kurtulmuş ve Soylu’nun AKP’ye geçmesi konuşuldu” iddiasının ardından karşılıklı açıklamalarla ipler gerilirken, AKP’li Özdalga yazılı bir açıklamayla durumu değerlendirdi. Kurtulmuş ve Soylu’nun AKP’ye "muhtemel katılımının" partinin üst yönetiminde görüşülmesinin kamuoyunda değişik yorumlara neden olduğunun belirtildiği açıklamada, “Bu iki değerli siyasetçinin katılımı Ak Parti’ye ilave güç kazandıracak, neticede demokratik siyaset ve Türkiye bundan kazançlı çıkacaktır” denildi.

KURUMSAL KATILIM EN UYGUN ÇÖZÜM

Olası bir katılımın AKP’lileri de sevindireceğini belirten Özdalga, Kurtulmuş’un bireysel olarak mı AKP’ye transfer olacağı yoksa Has Parti'nin parti halinde mi AKP’ye katılacağı tartışmaları hakkında da “Sayın Kurtulmuş halen bir partinin genel başkanıdır ve o nedenle özel bir durumu vardır. Nihai karar iki partinin yetkili kurullarına ait olmakla beraber, herhalde en uygun çözüm kurumsal bir katılımın şartlarının sağlanmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

BAŞBAKAN DAVET ETMELİ

AKP’li Özdalga’nın “Kurtulmuş mu istedi, AKP mi teklif etti?” tartışmaları hakkındaki yorumu ise “Sayın Kurtulmuş ve Soylu’nun katılımları için doğru ve zarif olan tabii ki davetin Ak Parti’den gelmesi ve şartlar oluştuğunda bu davetin elbette Sayın Başbakan tarafından yapılmasıdır” oldu.

AKP İLE GERİLEN İPLER

Kurtulmuş ile AKP arasındaki ipler, basına yansıyan AKP’ye geçiş iddialarının ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in “Numan kurtulmuş Ak Parti’ye katılmak istedi, katılım bireysel olabilir” yönündeki açıklamasıyla gerilmişti. Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, kendisinin bu konunun AKP MYK’sında görüşüldüğü hakkında bilgi sahibi olduğunu fakat kendisine bu yönde bir talep iletilmediğini ifade etmişti.

Sürecin, AKP içindeki bazı çevrelerce kendisini ve HAS Parti’yi itibarsızlaştırma şekline dönüştürülmeye çalışıldığını ifade eden Kurtulmuş, “Bizi itibarsızlaştırmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Herkes de haddini bilsin. Herkes de ne söylediğini bilsin. Benim herhangi bir şekilde konuşmadaki muhatabım Başbakan Erdoğan’dır, başka kimse değildir” demişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89