• BIST 9747.68
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 10 °C

AK Parti'den CHP'li Güneş'e tepki

AK Parti'den CHP'li Güneş'e tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'in sarfettiği iddia edilen 'Kürtler eninde sonunda kucağımıza oturacak' sözüne tepki geldi...

AK Parti'li bir grup milletvekili, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'in sarfettiği iddia edilen "Kürtler eninde sonunda kucağımıza oturacak" sözüne tepki gösterdi.

TBMM'de ortak bir basın toplantısı düzenleyen milletvekillerinin hazırladığı açıklamayı, AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan okudu. Güneş'in, Kocaeli'de bir toplantıda sarfettiği "Kürtler eninde sonunda kucağımıza oturacaklar" sözüne, üzerinden 3 gün geçmesine rağmen kendisinden ve partisinden bir düzeltme veya özür gelmediği belirtilerek, "Bu ifadeler, ayıplı bir tarihe sahip partinin olsa olsa bilinçaltının dışa vurumudur" denildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Bugün ülkemizde on binlerce canımıza ve yüz milyarlarca dolara mal olan Kürt meselesi diye bir meselemiz varsa, bunun mimarı CHP ve tek parti dönemi uygulamalarıdır. Tek tipleştirici, ötekileştirici, yok sayıcı ve yok edici politikaların sahibi CHP, aynı zamanda kan ve ölüm politikalarının da sorumlusudur. Tamamen CHP ürünü olan Dersim vakasının yanında; binlerce faili meçhul cinayet, köy boşaltma, işkence ve gözaltında kayıp vakasının ayıbı da 1993-1995 DYP-SHP koalisyonu döneminde yaşanmıştır.

Bugün birçok yerde kazmayı vurduğunuz yerden toplu mezarlar çıkıyorsa, bu vahşet o dönemin ürünüdür. O gün gömülenler bugün açığa çıkartılıyor, gömdüğü iddia edilenler de hesap veriyor, yargılanıyor. Yargılanan bu kişilerin avukatlığını da maalesef CHP yapıyor. Halkımız 2007 seçimlerinde zaten bu tarihin hesabını sormuş ve bölgede oy vermemiştir. CHP mimarı ve parçası olduğu bu ayıplardan dolayı; Kürtlere tarih önünde bir özür borçludur. Henüz bu özrü dilememiş ve hesabını vermemiş bir partinin şimdi çözümden bahsetmesi, çözüm derken de Kürtlere hakaret etmesi ne yaman bir çelişkidir.

Biz doğrusu 3 gün boyunca bir özür ve düzeltme geleceğini düşündük. Ama şu ana kadar ne bir tekzip ne de bir özür gelmiştir. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan, hukuk ve demokrasi temelinde vatandaşlık aidiyetini güçlendirmemiz gereken bir dönemde; küstahça ve edepsizce söylenen bu sözlerin sadece özürle de geçiştirilemeyeceğini ifade ediyoruz."

"NEDEN 3 GÜN BEKLEDİ?"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, bir gazetecinin "Hurşit Güneş, böyle bir açıklama yapmadığını söyledi. Bunu yeterli mi görmediniz yoksa konuşmayla ilgili elinizde bir ses kaydı mı var?" sorusuna karşı, "Aradan 3 gün geçti. Açıklama yaptıysa niye bu kadar geç yaptı, neden 3 gün bekledi? Onu sorgulamak gerekli" dedi.

AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen de aynı soruya yanıt verirken, "Bir CHP'li belediye meclis üyesinin, bu konuşmaya yaptığı değerlendirmesi var. Böyle bir konuşmanın yapılıp yapılmadığını CHP'li yöneticiler açıklığa kavuşturmalıdır. Kocaeli'nde yayınlanan yerel gazetelerde CHP'li meclis üyesinin konuşmaya tepki gösterdiği ve toplantıyı terk ettiği yazıldı. Bu nedenle bu yalanlamanın olayın vahameti ve ayıbı ortaya çıktıktan sonra, tıpkı Candaş Tolga Işık olayında olduğu gibi o ayıbı taşıyamamanın verdiği psikolojiyle yapılmış açıklamalardır" diye konuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89