• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 15 °C

Ak Parti'de Kongre Heyecanı

Ak Parti'de Kongre Heyecanı
Bugün toplanacak kongrede parti vitrininin yenilenmesi bekleniyor. Kongreye, Erdoğan'ın adının bulunduğu tek listeyle gidiliyor.

AK Parti, hükümetin açılım süreci için parti tabanından onay isteyecek. Bunun için partinin bugünkü 3. Olağan Kongresi'nde ilkeleri içeren bir metnin oylamaya sunulması planlanıyor. AK Parti 3. Olağan Kongresi'nin ana konsepti "Biz birlikte Türkiye'yiz" olacak.

ARINÇ BAŞKAN

AK Parti 3. Olağan Kongresi saat 10.00'da başladı. Kongrede, yoklama ve açılışın ardından divan oluşturuldu. divan başkanlığı'na Başbakan yarımcısı ve Manisa milletvekili Bülent Arınç seçildi.

BBP'YE BÜYÜK ALKIŞ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, kongreye katılan konuklar anons edildi. BBP Genel Başkan yardımcılarının isimleri okunduğunda yoğun bir alkış koptu. DTP'den Sırrı Sakık da yoğun bir alkış aldı.

5203

CHP İZLEMEDİ

Ardından sivil toplum kuruluşları ve yurt dışından gelen konuklar tanıtıldı. birleşme sürecindeki ANAP'tan katılım varken, Demokrat Parti'den katılım olmaması dikkat çekti. CHP'den de katılım olmadı. AKP'nin son günlerde en yoğun çekişme içinde olduğu MHP'den Murat Şevkatli kongreyi izledi. yabancı konuklardan yalnızca Kazakistan'dan temsilcisi bir konuşma yaptı.

5215

KKTC KONGREDE

Bu arada KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Demokrat Parti (DP), Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) başkan ve yetkilileri, AK Parti'nin 3. Olağan Kongresi'ne konuk olarak bulundular.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Derviş Eroğlu'nun yanı sıra CTP Genel Başkanı Serdar Denktaş, ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve berberindeki parti yetkilileri kongreyi bir süre izlediler.

DEMOKRATİK AÇILIM KOMİSYONU

Kongrede Kürt açılımıyla ilgili 'Demokratik Açılım komisyonu' adı altında bir komisyon kuruldu. Komisyon kuruluşu, Başbakan Erdoğan kongereye henüz gelmeden önce Divan başkanı Bülent Arınç'ın okuduğu ve kabul edilen bir önerge ile hayata geçti. Komisyonda , İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve Başbakan'ın Danışmanı Ömer Çelik yer aldı.

Komisyon, açılım konusundaki ilkeleri, partinin yakalaşımını kaleme alacak ve bu bir bildiri haline getirilerek açıklanacak. Bu metin, kongre çalışması sırasında delegelere sunulacak. Böylece parti tabanından da açılıma destek alınmış olacak.

BİZ TÜRKİYE'YİZ

AK Parti'nin açılıma yaklaşımı, kongrede ana slogan olarak seçilen "Biz birlikte Türkiye'yiz" ifadesi ile de ortaya kondu. Sade bir şekilde süslenen ASKİ Spor Salonunda en büyük ve göze çarpan az sayıdaki pankartta bu slogan yer aldı. salonda delege ve konukları beyaz zemin üzerine AKP ambleminin bulunduğu bayraklar ile Türk bayrakları dağıtıldı. kongre için özel olarak hazırlanan 'Biz birlikte Türkiye'yiz, ışık burdan yükselir" isimli marş çalınırken bayraklar birlikte dalgalandırıldı. Konuklara üzerinde aynı sloganın bulunduğu kaşkollar dağıtıldı. Birer de düdük verildi. Alkış sırasında düdükler çalındı.

BİNA DEKOR OLDU

AK Parti 3. Olağan Kongresi'nin ana konsepti "Biz birlikte Türkiye'yiz" olacak. ASKİ Spor Salonu'nun dış cephesi bu konsepte uygun bir şekilde donatılırken, salon da beyaz ve mavi renklerle süslendi.

Salonda "Daima birlikte, daima ileri", "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın", "Seninleyiz her zaman Recep Tayyip Erdoğan" pankartları yer aldı.

Arter ve Altus firmalarının organize ettiği kongre organizasyonunda, sahnenin tasarımı AK Parti Genel Merkezi'nin silueti şeklinde yapıldı.

Kongrede, müzisyen Özhan Eren'in AK Parti 3. Büyük Olağan Kongresi için bestelediği "Işık Buradan Yükselir" adlı şarkısı sık sık çalındı.

Ayrıca AK Parti'nin 7 yıllık icraatını anlatan bir film gösterilecek. Bu arada, salonun dışına partililer için ikram çadırları ve 100 civarında da seyyar tuvalet kuruldu.

Kongrede delegeler ve parti yöneticilerine çanta hediye edildi. Çanta dağıtım merkezi önünde uzun kkuyruklar oluştu.

Ünlü Fresco firması tarafından kongreye özel kumanya ve su servisi yapıldı.

Güvenlik ise had safhadaydı. Kongre öncesinde gelen tehdit ve saldırı ihbarları üzerine ankara bpolisi salon ve çevresinde yoğun bir güvenlik önlemi aldı.

HER İLDEN GÖRÜNTÜ

delegelerin oturduu salonun orta bölümünün hemen ön tarafında; Türkiye'nin 81 ilini temsilen ve yöresel kıyafetli gençler yer aldı. Doğu ve Güneydoğu illerindeki gençlerin üzerindeki yerel kıyafetler ilgi çekti ve özellikle bu görüntüler sinevizyondan uzun uzun yayınlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89