• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 6 °C

AK Parti ile CHP arasındaki puan farkı

AK Parti ile CHP arasındaki puan farkı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç CHP liderini uyardı. "Önüne konan ısmarlama anketlere güvenme" dedi ve Ak Parti ile CHP arasındaki farkı açıkaldı.

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç NTV'nin canlı yayınında Anayasa Paketi ile ilgili açıklamalar yaptı. CHP lideri Deniz Baykal'a "elindeki anketlere güvenme" dedi. CHP ile Ak Parti arasında bir misli fark olduğunu söyledi.

Arınç NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Akgün'ün "Anayasa paketinin tamamının oylanacak olması eleştiriliyor, siz ne dersiniz?" sorusunu "İler tutar tarafı yok, eski köye yeni adet... Bugüne kadar tüm anayasa değişikliği toptan oylanmış." diye yanıt verdi.

Arınç şöyle devam etti: "3 Ekim 2001 seçimden bir yıl önce MHP-DSP ve ANAP hükümeti... 30'dan fazla maddelik değişiklik yaptılar ama kimse tek tek oylansın demedi.Senin keyfine göre Anayasa değişikliği yapacak halim yok, ya oy vereceksin arkadaş, ya da vermeyeceksin. Referanduma gidince de halk oy verecek."

CHP ile AKP arasında bir misli fark var

Arınç, Baykal'ın seçimden sonra 'Saadet Partisi'yle koalisyon yapabiliriz' sözlerine önce CHP liderini uyararak başladı: "CHP lideri önüne konan ısmarlama anketlere inanarak kendini çok yüksekte görmesin. Çünkü şu anda Ak Parti ile CHP arasında bir misli fark var. Öyle 2-3 puan değil. Yüzde 20'leri muhafaza ederse ancak anamuhalefetini sürdürebilir." dedi

Koalisyon yapacağım demek bir zaafiyettir.

Koalisyon sözeri için de "Bir siyasetçi için bir partiyle koalisyon kuracağım demek güç değil zaafiyettir. CHP daha önce de MSP ile koalisyon yapmıştı zaten. Ancak CHP'ye Saadet partisi de yetmeyebilir, bir diğer partiye ihtiyacı var. Şimdiden düşünmeye başlasın"

Başsavcı başka biri olsaydı CHP' ye kapatma davası açabilirdi.

Arınç Anayasa değişikliği ile "Cumhuriyet Başsavcısı'nın kafasına göre dava açmasının önüne geçmek istiyoruz, parti kapatmayla ilgili. Kapatma davaları için bir filtreye, bir süzgece bir ihtiyaç var." dedi.

Ve bugünkü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı bir başkası olsaydı, CHP hakkında da kapatma davası açacağını söyledi: "Bir Genel Başkan her salı Meclis'teki kürsüye çıkıyor orayı Silivri'ye çeviriyor. Silivri sanıklarını savunmak bir siyasi partinin genel başkanına düşer mi? Başsavcı şunu diyerek "Sen kendi talimatınla Erzincan'a milletvekili gönderiyorsun, gizli tanıkla buluşuyor. Ergenekon savcılarını her salı günü eleştiriyorsun. Yargıya neden müdahale edip duruyorsun" dava açabilir."

Ak Partiden birkaç fire olabilir

Meclis'teki Anayasa paketi oylamasının "gizli oylama" olacağını söyleyen Arınç "AK Parti'de birkaç fire olması mümkündür." diye konuştu.

Referandum tarihi

Erken seçimle ilgili de şunları söyledi: "Referandumdan 'hayır' çıkarsa erken seçim gündemimizde olmaz, seçim zamanında yapılır. Muhalefetin erken seçim istediği doğru değil. Muhalefet erken seçimin sosyal bir talep olarak gelmesi gerektiğini fark etti.

Anayasa referandumu normal işleyiş sürdüğünde 15 Haziran gibi yapılır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89