• BIST 9686.11
  • Altın 4236.382
  • Dolar 39.1533
  • Euro 45.1282
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Aileler İmralı'ya gitti

Aileler İmralı'ya gitti
Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları jandarmadaki işlemlerin ardından Gemport Limanı'ndan İmralı'ya gitti.

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile aynı cezaevindeki mahkumlardan Şeyhmus Poyraz’ın oğlu Halil Poyraz, torunu Kemal Pir Poyraz ve Cumali Karsu’nun kardeşi Ramazan Karsu, adaya gitmek üzere Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde jandarma komutanlığına geldi.

İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, aynı cezaevinde bulunan hükümlülerden Şeyhmus Poyraz’ın oğlu Halil Poyraz, torunu Kemal Pir Poyraz ve Cumali Karsu’nun kardeşi Ramazan Karsu, bugün saat 08.30’da İmralı ile deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Komutanlığı’na geldi. Mehmet Öcalan, gazetecilerin, soruları üzerine, "4 aydır görüşemiyoruz. Normal şartlarda her hafta görüşmemiz gerekirken görüşemiyoruz. 2 aydır her hafta müracaatımız var. Bu gemi bir türlü tamir edilemedi. Her seferinde, ‘gemi arızası’ diyorlar" dedi.

Öcalan, "Hangi konuları görüşeceksiniz?" sorusu üzerine de, "Türkiye’de bugünlerde basının bütün gündemi Filistin ve İsrail saldırıları. Oysa Rojava’da olaylar var. Basının gündeminde bile yok. Bunları görüşmek üzere gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri gündemimizde yok" diye konuştu.

Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları jandarmadaki işlemlerin ardından Gemport Limanı'ndan İmralı'ya gitti. Abdullah Öcalan ve diğer PKK’li mahkumların, birinci dereceden yakınlarıyla 1 saat görüşme hakkı bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89