• BIST 9988.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 20 °C

Ahmet Türk'ten eylemsizlik çağrısı

Ahmet Türk'ten eylemsizlik çağrısı
BDP eski Başkanı Ahmet Türk, çok önemli ve hassas sürecin içinde bulunduğumuzu belirterek, barışta ısrarlı olduklarını söyledi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Başkanı Ahmet Türk, çok önemli ve hassas sürecin içinde bulunduğumuzu belirterek, barışta ısrarlı olduklarını söyledi. İzmir'de konuşan Ahmet Türk, eylemsizlik sürecinin derhal başlamasını ve ellerin tetikten çekilmesini istedi. 

BDP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen referandumu boykot minitgine katılmak için İzmir'e gelen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, eski milletvekili Aysel Tuğluk, Manisa İzmir girişindeki Çiçekli köyünde partililer tarafından konvoyla karşılandı. Burada partililer tarafından oluşturulan uzun araç konvoyu ile mitingin yapılacağı Basmane'deki parti il başkanlığı binasının önüne hareket edildi. Ahmet Türk'ün geçen seferki mitingde saldırıya uğraması nedeniyle polisin konvoy güzergahında geniş güvenlik tedbirleri aldığı dikkat çekti. Konvoyun güvenli bir şekilde miting alanına gitmesi için trafik bazı bölgelerde kesildi ve araçlar parça parça şehir merkezine sokuldu.

Yolda partilileri taşıyan otobüsün mazotunun hava yapması nedeniyle arızalanması sonucu Bornova'da bir süre beklenildi. Sorun giderildikten sonra miting alanına devam edildi. Miting alanına giderken her hangi bir olumsuzluk yaşanmazken il binasının bulunduğu Hürriyet Bulvarı'nda bulunan binanın birinde küçük çaplı yangın çıktı. Yangına müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri kalabalık nedeniyle güzergahını değiştirmek zorunda kaldı.

BDP il binası önünde toplanan yaklaşık 600 kişilik bir kalabalığa hitap eden Ahmet Türk, barışta ısrarlı olduklarını, demokratik bir sürece evrilmesi için çaba gösterdiklerini ifade ederek, "Elbetteki çatışma istemiyoruz, kimsenin ölmesini istemiyoruz. Ama önemli olan barışta ısrarlı olmaktır." diye konuştu. Bütün bu olumsuzlukara rağmen bir gün barışın geleceğine inandıklarının altını çizen Türk, şöyle konuştu:

"Tüm Türkiye'ye seslenmek istiyorum. Eylemsizlik süreci derhal başlanmalıdır. Çatışan taraflar bir an önce ellerini tetikten çekmelidir. Devlet ve hükümet toplumsal bir barış için bir barış anayasasını gündeme getirmeli, 12 Eylül Anayasası tümden değiştirilmelidir. Başbakan demokratik anayasanın sözünü bile verse barış yönünde önemli adımlar atılmış, önemli mesafe alınmış olacak". Emekli generallerin bile itiraf ettiği o faili meçhul cinayetleri, köy yakmaları ortaya çıkartacak, hakikatleri araştırma komisyonu kurulmasını istediklerini anlatan Türk, bütün bu taleplerinin medeni ve insani talepler olduğunu, susturulmak istenen görmemezlikten gelinen kürt halkının talepleri olduğunu ifade etti. "Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bir kürt sorunu var. Aslında bu bir türkiye sorunudur. Kürtlerin tamamının muhatap almazsanız çözemezsiniz. Burada barışın yolunu aşmak için çaba gösteriyoruz." diye konuşan Türk, çok önemli bir dönemden geçilrdiğini, halkları birbiriyle karşı karşıya getiren bir mantıkla savaştıklarını anlattı.

"Geçen gelişimizde İzmir'de bazı provakosyanlor yapıldı. Halklarımızı karşı karşıya getirmek istediler. Ve benim ağzımdan yanlış haberler yazıldı. Irkçı milliyetçi bazı kesimler bunu tezgahladı." diyen Türk, bugünlerde de hepimizi derinden düşündüren bir sürecin içinde olduklarını kaydetti. Dörtyol'da, İnegöl'de provokasyonlar yapıldığını, halkları karşı karşıya getirmek için oyunlar tezgahlandığını belirten Türk, halkları karşı karşıya gelmesine asla müsade etmeyeceklerini ve provokasyonları boşa çıkartacaklarını dile getirdi. Türk anayasayı boykot gerekçelerinin ise anayasa değişikliği gündeme geldiğinde çok önemli demokratik taleplerinin kabul görmemesi olduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89