• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 5 °C

Ahmet Türk'ten DTP'lilere çağrı

Ahmet Türk'ten DTP'lilere çağrı
DTP'li Türk, “Türkiye kamuoyunda oluşan tepkileri önemsemezsek, sürecin önünü tıkarız” dedi, ancak umutlu konuştu: “Omuzlarımızdaki yük ağır ama başarabiliriz.”

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk DTP'llere seslendi. Türk, "Eğer Türkiye kamuoyunda oluşan tepkileri önemsemezsek sürecin önünü tıkarız. Omuzlarımızdaki yük ağır ama başarabiliriz" dedi. 

DTP'li Türk, ''Sürecin barışçıl bir sürece evrilmesi için hükümetle bir diyalog oluşturmalıyız'' diye konuştu.

İşte Hürriyet gazetesinde yer alan Okan Konuralp imzalı haberin ayrıntıları...

"Barış Grubu” adı altında Kandil ve Mahmur’dan gelerek Türkiye’de teslim olan 34 kişiyle ilgili gelişmeleri, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk Hürriyet’e değerlendirdi. Türkiye halkıyla empati yapmalarının öneminin altını çizen Türk, “Türkiye kamuoyunda oluşan tepkileri önemsemezsek, sürecin önünü tıkarız” dedi, ancak umutlu konuştu: “Omuzlarımızdaki yük ağır ama başarabiliriz.”

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Kandil ve Mahmur Kampı’ndan “Barış Grubu” adı altında gelen 34 kişinin tamamının serbest bırakılmasıyla ilgili, “Eğer Türkiye kamuoyunda oluşan tepkileri önemsemezsek sürecin önünü tıkarız. Omuzlarımızdaki yük ağır ama başarabiliriz” dedi. DTP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda Hürriyet’e konuşan Türk, şunları söyledi:

"Türkiye halkını ikna etmeliyiz"

Sürecin barışçıl bir sürece evrilmesi noktasında, başta hükümetle bir diyalog oluşturmalıyız. En önemlisi de Türkiye halkıyla empati yapmalıyız. Omuzlarımızdaki yükü, demokratik ortamı sağlayacak bir sorumluluk duygusuyla taşımak zorundayız. Bunu başarmalıyız. ABD Başkanı Obama’nın dediği gibi ‘başarabiliriz’. Yeter ki, duygularımızın yerine aklımızı kullanalım. Türkiye halkını ikna etmeliyiz. Herkese anlatmaya çalışacağız, herkesle konuşacağız.

"Barışa atılan bir ilk adım"

Gerillaların Türkiye’ye gelerek serbest kalması, sürecin başlangıcı için önemlidir. Ancak bu gelişme ne zaferdir ne kahramanlıktır ne de yenilgidir. Bu sadece sürecin, barışçı bir sürece evrilmesi için atılmış ilk adımdır. Tabii ki, halkımız bu dönemde olaya duygusal yaklaşıyor. Ancak bugün duygularımızı bir kenara bırakarak, aklımızla, siyasetüstü bir anlayışla hareket etmemiz gerekiyor.

"Türkiye halkı kaygılanmasın"

Türkiye halkı hiçbir kaygıya kapılmamalı. Türkiye’nin tüm yurttaşlarının daha özgür yaşaması için çaba gösteriyoruz. Bu topraklarda geçmişte olduğu gibi yine birlikte yaşayacağız. Bu gruplar göstermelik bir yaklaşımla Türkiye’ye gelmediler. Bu noktada etkin pişmanlığa ilişkin 221’inci maddenin değişmesi gerekiyor. Mesele pişmanlık değil, toplumsal uzlaşıdır. Yeni bir anayasa hazırlamanın zorluğunu da biliyoruz.

"Savrulmamak gerek"

Diğer yasalarda düzeltmeler yapılarak işe başlanabilir. Halkımız bunu anlar. Örneğin, seçim, siyasi partiler, terörle mücadele yasası. MHP ve CHP bu süreci işletmeme konusunda her türlü çalışmanın içinde. Hükümetin bundan etkilenmemesi mümkün değil. Ancak eğer projesine inanıyorsa, önünü tıkayan kesimlerin söylediklerinden çekinmesin, savrulmasın. Sürecin gerçekleşmesi konusunda emeği geçen herkese büyük bir sempati ve saygı duyuyoruz. Henüz işin başındayız.

"İstediğimiz kardeşlik"

Ahmet Türk, Diyarbakır’a gelen Barış Grubu için düzenlenen törende ise şöyle konuştu: “İstediğimiz özgürlük kardeşliktir. Birileri bugün bu sürecin önünü tıkamak için farklı senaryolar üretiyor. ‘Türkiye bölünecek’ diyor. Hayır, arkadaşlar özgürlük olduğu zaman Türkiye bölünmez. Türkiye daha saygın demokratik bir ülke olur. Yeni bir dünyada Türkiye halkıyla birlikte kardeşçe yaşamanın mücadelesini veriyoruz. Türk halkı lütfen ırkçı milliyetçi anlayışın peşine takılmayın. Kardeşleriniz sizi kucaklamak istiyor.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89