• BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 20 °C

Ahmet Türk'e sürpriz ziyaret

Ahmet Türk'e sürpriz ziyaret
Papa suikastı sanığı ve 12 Eylül döneminin önde gelen milliyetçilerinden Musa Serdar Çelebi, kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti.

Samsun'da uğradığı saldırının ardından evinde ziyaretçileri kabul eden Ahmet Türk'ün bugün sürpriz bir ziyaretçisi vardı. 12 Eylül döneminin önde gelen milliyetçilerinden ve aynı zamanda Papa suikastı sanıklarından Musa Serdar Çelebi, Ahmet Türk'ü evinde ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren ziyaretin ardından Türk ve Çelebi, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türk ve Çelebi, Türk ve Kürtlerin bin yıllık bir geçmişe sahip olduklarını hatırlatarak, iki toplumun barış ve kardeşlik duyguları içinde beraberce yaşamaları gerektiğini söyledi. Türk ve Çelebi, iki toplumun geriliminden faydalanmak isteyenler olduğunun altını çizerek sağduyu çağrısında bulundu. Musa Serdar Çelebi'ye, 'Geçmişte kurşun sıktığımız komünistlerle şimdi arkadaşız' açıklamasının hatırlatılması üzerine Çelebi, "12 Eylül'ün acılarını hafızalarımızda halen yaşıyoruz. Tekrar aynı şeylerin yaşanmasını istemiyoruz. Türkiye, sağ-sol diye kamplara bölünmüştü. Türkiye'yi bir ihtilal sürecine soktular. Türkiye'nin dengelerini bozdular.

Sabah saatlerinde bir ülkücünün vurulduğu bir silahla solcular vuruldu. Bugün de benzer senaryolarla karşı karşıyayız. Bakıyorsunuz yumruklar konuşuyor. Barış için adım atılırken, kardeşlik yolları yapılmaya çalışırken, herkesin tedirgin olduğu bir iklime doğru sürükleniyoruz. Bunu hissediyoruz. Biz, konuşarak meselelerin çözülebileceğini gördük. Yaptığımız toplantılarda korkunç önyargılarla donandığımızı görüyoruz. Kürt kardeşlerimizin hemen hemen hepsi bölücü gibi görülürken, öbür tarafta da Türkler Kürtlerin baş düşmanı gibi gösteriliyor. Tarafların birbirlerini gerçek niyetleriyle anlaması gerekiyor. Sayın Ahmet Türk'ün Samsun'daki olaydan sonra bile itidali kaybetmeyerek, sağduyu çağrısı yapması bizim de böyle bir adım atmamızı zaruri hale getirdi. Türkiye'yi bölmek, parçalamak isteyenler olabilir. Ama büyük çoğunluğun bunun karşısında olduğunu ifade etmek gerek" ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk ise, Çelebi'nin ziyaretini çok önemsediğini belirterek, "Önemsediğim bir ziyaret. Dünyamızı çok farklı sürprizlerle dolu. İnsanların birbirini anlaması, ortak bir duyarlığılı, paylaşması çok da sürpriz sayılmamalı. Doğru bir davranış, doğru bir hareket. Gerçekten geleceği düşünen insanların artması gereken bir görüşme olarak görüyorum" dedi. Türk, ortak aklın bütün sorunları çözeceğini vurgulayarak, "Diyalog ile her şey çözülebilir. Kimsenin Türkiye'yi germeye ve insanları kırmaya hakkı yok. Biz ortak aklı ortaya koyduğumuz gün uzlaşı kültürünü halkımıza götürdüğümüz gün, bugün yaşadığımız sancıları, sıkıntıları aşmış oluruz" diye konuştu. İkili daha sonra objektifler karşısında tokalaştı.

Musa Serdar Çelebi kimdir?

Abdi İpekçi ve Papa suikastı planlayıcılarından, eski ülkücü. İpekçi suikastını para karşılığı üstlendi. Almanya'da tutuklandı, beraat etti. Türk vatandaşlığından çıkartıldı. Türk İslam Birliği Teşkilatı'nın başına geçti. Papa suikastının arkasında CIA olduğunu ve bu konuda kitap yazacağını söyledi. adı geçen suikast davasında beraat ettirilmesi İtalyan savcılığınca milli güvenlik medeniyle uygun görüldü. Devlet Bahçeli'nin talimatı üzerine MHP ve bu partiye bağlı tüm teşkilat ve ülkü ocaklarına girişi 2000 yılından itibaren yasaklandı. AKP tarafından 2007 seçimlerinde adaylık teklif edildi. Çelebi bir süredir, Ekopolitik bünyesinde Türkiye'nin büyük çatısı projesinde çalışıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89