• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

Ahmet Türk: Bugün birçok Kürt'te bir güvensizlik var!

Ahmet Türk: Bugün birçok Kürt'te bir güvensizlik var!
Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Başkanı Ahmet Türk, BDP heyetinin Kandil’de PKK’nin yönetici kadrosuyla yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Başkanı Ahmet Türk, BDP heyetinin Kandil’de PKK’nin yönetici kadrosuyla yaptığı görüşmedeki izlenimlerini ve barış sürecindeki beklentilerini değerlendirdi. PKK'nin Öcalan'ın kararının arkasında olduğunu söyleyen Türk, Newroz'dan önce silahların susacağını umduğunu söyledi.



Ahmet Türk, Kandil görüşmesinde PKK'nin, Abdullah Öcalan'ın aldığı kararın arkasında olduklarını kendilerine beyan ettiklerini dile getirdi. Başlatılan sürece tüm Kürtlerin destek verdiğini ifade eden Türk, "PKK'nin, Abdullah Öcalan'ı aşacak veya kendisini zora düşürecek bir tutum içerisinde olacağını zannetmiyorum. Elbette ki onların da talepleri olacak. Eleştirileri olacak. Bunlar doğru. Ama sonuç olarak bize "Başkanımızın aldığı kararın arkasındayız " dediler.

 "BİRÇOK KÜRT'TE GÜVENSİZLİK VAR" 

Bunu açık bir şekilde bize ifade ettiler. Ancak hiç endişeleri yok mu? var. Bugün birçok Kürt'te bir güvensizlik var. Bu güvensizliğin ortadan kalkması için de beklentiler var, bütün bunlar doğru. Ama sürecin işletilmesi konusuna bütün Kürtler destek veriyor. Kürtlerin bu süreçte büyük umutları var"

"KÜRTLERİ KUCAKLAYICI BİR SÜREÇ BAŞLAMALI" 

Ahmet Türk, Öcalan’ın Kandil’e gönderdiği mektubun cevabının Newroz’dan önce kendilerine iletilmesini beklediklerini, söz konusu tarihten önce de silahların susmasını umduğunu kaydetti. Ahmet Türk konuşmasına şöyle devam etti: "Evet bugün söylüyoruz, ama hükümetin projesi nedir? ne düşünüyor? Biz milletvekili olmamıza rağmen bu konunun detayını bilmiyoruz. Ama sonuçta başlayan bir süreç var. Şimdi biz silahların bırakılmasını öne koyarsak, burada süreç işlemez. Tabi ki esas hedef silahların tamamen gündemden kalkmasıdır. Hiçbir şey netleşmeden silahları bırakın denildiği zaman bu sürecin önü tıkanır. Nasıl hükümet bize hassasiyet gösterin diyor. Bizim de nelerin yapılması gerektiği konusunda oturup tartışmamız ve bu konuda hükümetin düşüncelerini bilmemiz lazım. Sonuç olarak mesele sorun olmaktan çıktığı zaman, zaten silahlar da Türkiye’nin gündeminden çıkar. Yani temel hedef, esasen son hedef budur. Ama bu süreci ‘sadece silahların bırakılması için yapıyorum’ dediğiniz zaman o zaman Kürtler de diyecek ki ‘peki biz niçin silahı aldık’ gibi bir tartışmalar başlar. Bence bu tartışmalara girmeden Kürtleri kucaklayıcı bir siyasetin bir sürecin başlatılması gerekiyor. Kucaklayıcı, onun farklılığını gören onun farklılığını da anlayan bir yaklaşım biçiminin ortaya çıkarılması ile süreç doğru bir şekilde yürüyebilir diye düşünüyorum. "

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89