• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Ağrı'da seçimler iptal edildi

Ağrı'da seçimler iptal edildi
Ağrı İl Seçim Kurulu, kullanılmış oy pusulalarının kayıp olduğunu öne sürerek BDPnin kazandığı Belediye Seçimlerini iptal attı.

Ağrı İl Seçim Kurulu, kullanılmış oy pusulalarının kayıp olduğunu öne sürerek BDPnin kazandığı Belediye Seçimlerini iptal attı. Yeni seçimler 1 Haziran'da yapılacak.

Gece saat 02:30'da açıklama yapan İl Seçim Kurulu, 30 Mart günü gerçekleştirilen yerel seçimleri iptal etti. Ağrı'da 1 Haziran'da seçmenler muhtarlık hariç tüm diğer seçimler için sandık başına gidecek.

BDP'nin Ağrı Belediye Eşbaşkan adayı Sırrı Sakık, twitter aracılıyla bir açıklamada bulunarak 1 Haziran'da AKP'ye hodri meydan diyeceklerini ifade etti.

Sırrı Sakık twitter aracılıyla yaptığı açıklamada, "Her anında önde olduğumuz ve kazandığımız seçimler sonrasında şehrin kuşatılmasıyla birlikte haklı başarımıza gölge düşürülmek istenen bir süreç yaşadık. Bin oyun, bir başkanlığın akacak bir damla kandan daha önemli olmadığının bilinciyle hakkımızdan feragat ederek seçimlerin yenilenmesi için başvuruda bulunduk" dedi. 

Son bir yıldır süren barış sürecini ve yapılan görüşmeleri önemsediklerini belirten Sakık, "Gerek seçim sürecinde gerekse seçimden sonra halkımızın duyarlılığından ve dik duruşundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. 1 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde AKP'ye hodri meydan diyoruz" ifadelerini kullandı.

SAKIK: ERTELENMESİNİ TALEP ETTİK

"İl Seçim Kurulu'nun, oyların yeniden sayılmasıyla ilgili verdiği bir karar vardı. 30 saat süren sayımdan sonra 24 sandıkta yapılan sayımdan bizim 150'ye yakın oyla önde olmamıza rağmen, biz bu sürecin bu şekilde gitmemesi için yani şehrin gerginliği, buradaki halkımızın duyarlılığından dolayı, bu akşam bütün arkadaşlarımızla bir durum değerlendirmesi yaparak seçimlerin ertelenmesi konusunda talebimiz olmuştu. İlçe Seçim Kurulu da bu kararı yerinde görerek konuyu İl Seçim Kurulu'na aktardı. İl Seçim Kurulu da seçimin 1 Haziran'da yeniden yapılması konusunda karar kıldı."

'Hedefimize ulaştık'

AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Hasan Arslan ise BDP’den 4 gün önce kendilerinin seçimin iptalini istediklerini dile getirdi.

Arslan, “Seçimin şaibelerle dolu olduğunu izah ettik. Kamuoyunun rahatlaması ve bizlerin de amacı olan şaibenin ortadan kalkması noktasında talebimiz vardı. Bu da oluştuğu için hedefimize ulaştık” dedi.

Seçimlerin iptal kararı üzerine saat 05.00'te Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezi'ne gelen Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan da basın açıklaması yaptı.

Vali Tekinarslan, "30 Mart'ta yaşanan yoğun tipi ve kar yağışına rağmen alınan tedbirlerle birlikte Ağrı’da oy verme işlemleri tamamlanarak, seçim sonuçları merkez ilçe dışında diğer ilçe ve beldelerimizde netleşmiştir. Merkezde seçime katılan adayların ve siyasi partilerin yasal başvuruları neticesinde İl Seçim Kurulu tarafından yeniden sayılmasına karar verilmiştir. 4 Nisan'da yeniden başlanan oy sayımı tarafların seçimin iptali yönündeki dilekçeleri üzerine İl Seçim Kurulu tarafından iptal edilmiştir. Yenilenecek seçimlerde adaylara başarılar diliyorum." dedi.

31 Mart Pazartesi günü BDP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe, Ağrı Belediye Başkanlığı'nı adayları Sırrı Sakık'ın kazandığını bildirmiş, bu karara AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın itiraz etmişti. Merkez İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itirazlar neticesinde bazı sandıklardaki oylar yeniden sayılmıştı. AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Hasan Arslan da Merkez İlçe Seçim Kurulu'na yaptıkları tüm oyların yeniden sayılmasına ilişkin itirazlarının oy çokluğuyla reddedildiğini bildirmişti. 4 Nisan Cuma günü AK Parti İlçe Başkanı Zeynel Yerlikaya'nın itirazını değerlendiren Ağrı İl Seçim Kurulu Başkanlığı, 196 sandıktaki oyların yeniden sayılmasına karar vermişti. Oyların sayımı 2 gündür sürüyordu.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89