• BIST 9731.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 10 °C

Ağrı'da oylar 15. kez sayılacak!

Ağrı'da oylar 15. kez sayılacak!
Ağrı'da BDP'li Sırrı Sakık'ın kazandığı bildirilen ve daha önce 14 kez sayılan sandıklar için bir kez daha sayım kararı çıktı.

Ağrı İl Seçim Kurulu, Ağrı Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimine ilişkin kullanılan tüm oy pusulalarının yeniden sayılmasına karar verdi.

Ağrı'da BDP'nin seçimi kazanmasının ardından AKP'nin itirazı üzerine YSK'ya gönderilen "oyların yeniden sayılması" itirazı, dün İl Seçim Kurulu'na iade edilmiş, Seçim Kurulu itirazı oy çokluğuyla reddetmişti. 

AKP'nin İl Seçim Kurulu'na sabah saatlerinde yaptığı itiraz başvurusu kabul edilerek, tüm sandıklarda oyların bir kez daha sayımına karar verdi. İtiraz yolu kapalı olmak üzere toplam 196 sandıktaki oylar yeniden sayılacak. 

Seçim sonuçlarına müdahale üzerine BDP milletvekilleri Halil Aksoy, Demir Çelik ve Erol Dora da kente geldi. 

OY PUSULALARI DEĞİŞTİRİLDİ Mİ? 

Kararı değerlendiren BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "ha AKP'nin Ankara'daki merkez ilçe kurumu karar almış ha İl Seçim Kurulu karar almış. Fark etmiyor. Zaten, doğrudan doğruya Başbakan, Başbakan yardımcıları ve AKP'li yetkilerin açıklamalarında bu kararın çıkmasına yönelik zorlamalar vardı. Yüksek Seçim Kurulu da kararını açıklamıştı 'kanun yolu açık olmak üzere yeniden sayım yapılsın' diye. İlçe Seçim Kurulu itiraz gerekçelerini reddetti. Gerekçeler tek tek incelendi ve yeniden sayımın koşulları da ortadan kalktı buna rağmen bu karar alındı" dedi. 

Ağrı halkının endişe ve tedirginlik içinde olduğunu ifade eden Aksoy, "Hepimizin ve halkın endişesi var acaba oy pusulaları değiştirildi mi diye. Elimizde tutanaklar var geçmişe dair. Islak imzalı ve mühürlü zarflar elimizde. Zaten ilk günlerde bu tutanaklardan kurtulmak için saldırdılar ama arkadaşlarımız o tutanakları korudu. Yeniden sayım için hazırlık yapılıyor" dedi. Hukuka aykırı karar olmasına rağmen bu kararın yürütülmesi için yoğun bir çaba olduğunu, yeniden bir hukuksuzluk olmaması için evrakların değiştirilmemesi için orada olacaklarını ifade etti

 3 VEKİL SAYIM İŞLEMİNDE HAZIR BULUNACAK 

BDP'nin en yüksek oyu alan parti olmasına rağmen kurulda bir temsilcisi olmadığını belirten Aksoy, yeniden sayımda bir usulsüzlük olmaması için avukatların ve 3 milletvekilinin sayım esnasında kurulda olacağını söyledi. Kentteki olağanüstü önlemlerin, polislerin ve barikatların halkta tedirginlik yarattığını yeniden vurgulayan Aksoy, "Adliyenin etrafında 500 metre önlem alınmış. Şehir kuşatma altında. İnsanlarımız oylarına ve sonuçlarına sahip çıkmak istiyor. Provokatif bir ortam yaratıldı. Ama biz sayım için gerekli tedbirleri aldık. Halkımız soğukkanlı olmalı, gözü bizde olmalı, sağdan soldan gelişi güzel bilgilere itibar etmemeli. Bu siyasi bir karardır hiçbir şekilde somut dayanakları yoktur" dedi. 

Aksoy ayrıca, Ağrı halkına çağrıda bulunarak, "Halkımız emin olmalı. Bizim en ufak adaletsizliğimiz olsa milletvekilleri olarak hemen halkımıza açıklarız ama bilinmeli ki hakkımızı başkasına asla vermeyeceğiz ve bunun için her türlü mücadeleyi vereceğiz. İnsanlarımızın radikal demokratik tepkilerini ortaya koyması en doğal hakkıdır. Bu tepkilerini dile getirmelerini bekliyoruz" dedi.

  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89