• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Agos mahkemeye başvurdu: Şikâyetçiyiz

Agos mahkemeye başvurdu: Şikâyetçiyiz
'Özel Operasyon Gücü' adlı karargâh tarafından hazırlandığı ileri sürülen 'Kafes Operasyonu Eylem Planı' azınlıklara yönelik suikast ve bombalı eylemleri kapsıyordu.

Amirallere suikast soruşturmasını tamamlayan Ergenekon savcıları, iddianameyi Poyrazköy davasıyla birleştirilmesi için İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. 9'u tutuklu 19 sanık, 'terör örgütüne üyelik' ve 'patlayıcı madde bulundurmak'la suçlanıyor. 

Mahkemenin önceki gün kabul ettiği Poyrazköy cephaneliği iddianamesi, amirallere suikast planıyla ilgili bilgileri de gün yüzüne çıkardı. Buna göre, Poyrazköy'deki kazılarda çıkan 15 dolu LAW'ın da aralarında bulunduğu mühimmat, ikinci Ergenekon davası sanığı Levent Göktaş'a bağlı ekibin yapacağı kanlı eylemlerde kullanılacaktı. Hedefte ise amiraller vardı. İddianamede, Poyrazköy cephaneliğinin azınlıklara ve öğrencilere yönelik eylemlerin yer aldığı Kafes Eylem Planı'nda bulunan silah listesiyle benzediğine de dikkat çekiliyor. Ayrıca '2009/1570' numaralı soruşturma kapsamında elde edilen, Ergenekon'un tutuklu sanığı Doğu Perinçek'in talimatlarını içeren elektronik belge de iddianameye girdi. Söz konusu soruşturma 'amirallere suikast' iddiası kapsamında devam ediyor.

'Özel Operasyon Gücü' adlı karargâh tarafından hazırlandığı ileri sürülen 'Kafes Operasyonu Eylem Planı' azınlıklara yönelik suikast ve bombalı eylemleri kapsıyordu. Plan dahilinde ilk olarak gayrimüslim nüfusun isim ve adresleri belirlenecek ve gayrimüslimlere ait gazete, dergi ve benzeri abone listeleri elde edilecekti. Ardından tespit edilen Agos Gazetesi abonelerinin listeleri paylaşım siteleri ve irticai web siteleri başta olmak üzere internet ortamında yayınlanacak, Agos Gazetesi abonelerine tehdit telefonları açılacak ve tehdit mektupları gönderilecekti. Son aşamada ise olarak, azınlık haklarını hararetle savunma konusunda ön plana çıkmış kişi ve kişilere suikast düzenlenecek, Agos Gazetesi civarı gibi belirlenen yerlere ses bombaları konulacaktı. Söz konusu plan Poyrazköy iddianamesinde ayrıntılı olarak ele alınıyor.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından planda adı geçen Agos Gazetesi de müdahil olmak için mahkemenin kapısını çaldı. Davaya 'müşteki' sıfatıyla katılma talebini içeren dilekçe mahkemeye sunuldu. Gazetenin avukatı Fethiye Çetin, "Dosyaları inceledikten sonra Hrant Dink ailesi adına da bu davaya müdahil olmak isteyebiliriz." açıklamasında bulundu. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Etyen Mahçupyan ise hukuki olarak ne yapılması gerektiği konusunda çalıştıklarını anlattı. Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink, Agos'un genel yayın yönetmenliği görevini yürüttüğü sırada silahlı bir saldırı sonucu öldürülmüştü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89