• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Adalet Bakanı BDP'yi ziyaret etti

Adalet Bakanı BDP'yi ziyaret etti
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyunda ''taş atan çocuklar düzenlemesi'' olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunu'la ilgili bilgi vermek üzere, BDP Grubunu ziyaret etti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyunda ''taş atan çocuklar düzenlemesi'' olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'yla ilgili bilgi vermek üzere, BDP Grubunu ziyaret etti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, beraberindeki AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile BDP Grubunu ziyaret etti.

Bazı BDP'li milletvekillerinin de katıldığı, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Sadullah Ergin, TBMM Adalet Komisyonunda bekleyen tasarı hakkında, BDP Grubunun eleştirilerini ve önerilerini aldıklarını söyledi.

BDP Grubunun, bu konunun komisyonda görüşülmesinden, grupların katkı vermesinden yana bir tavır sergilediğini ifade eden Ergin, ''BDP, tasarıda yeterli olmayan birtakım düzenlemeler olduğunu, daha ileriye taşınması gereğine dönük eleştirilerini de gündeme getirdi. Biz bu eleştirileri not ettik'' dedi.

Bakan Ergin, MHP Grubu ile de görüştükten sonra değerlendirmelerini yapacaklarını belirterek, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile de görüşeceklerini ve tasarının gündeme gelmesini sağlayacaklarını söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ergin, şöyle konuştu:

''Bizim getirdiğimiz yeni bir çalışma yok. Adalet Komisyonunda bulunan tasarı ile ilgili gruplarımızın görüşünü, eleştiri ve önerilerini alıyoruz. Bu konuda her türlü ön yargıdan uzak, Adalet Komisyonunda bir çalışma yapılmasını öneriyoruz. Bu önerimize de gruplardan samimi destek aldığımızı ifade etmeliyim. Gruplarımızın belli çekinceleri, talepleri var. Bunları da elbet değerlendiririz. Komisyonda bu yönde çalışmaların yapılması, Türkiye'nin gündeminde çözüm bekleyen bu önemli konuya ilişkin bizi umutlandırıcı bir netice oluşturuyor.''

Sadullah Ergin, ''Uzlaşma olmasa da tasarının gelecek hafta gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması'' üzerine, önemli olduğunu belirttiği uzlaşı kültürünü sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Bu konunun, her türlü siyasi endişenin ötesinde değerlendirilmesi gereken bir konu olduğuna işaret eden Ergin, ''Tasarının önemli bir kısmı çocuk adalet sistemi ile ilgili olduğu için, bu konuda gruplarımızın önemli bir uzlaşı sağlayacağı inancı biz de hakimdir'' dedi.

Bakan Ergin, BDP Grubunun çekincelerinin neler olduğu yönündeki bir soruya, ''Bu tasarıda getirilen düzenlemelerin, bu haliyle çocukların konumunu tam iyileştirmeyeceği, kısmi iyileştirmeler olduğu yönünde eleştirileri var. BDP, bunları komisyon çalışmaları esnasında gündeme getirecektir. Diğer grupların talepleri gibi, bu talepler de değerlendirilecektir. Ama belli bir ortak noktaya ulaşacağımız kanaati ben de hakim'' yanıtını verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89