• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 11 °C

Abdullah Gül'den Uludere yorumu!

Abdullah Gül'den Uludere yorumu!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD ziyareti öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO zirvesine katılmak üzere Amerika'ya uçusu öncesinde Esenboğa'da soruları yanıtladı. Gül, Uludere ile ilgili 'TSK'ya güvenmek gerekir' dedi.

ABD'de yayınlanan Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberle birlikte gündeme tekrar gelen Uludere olayı hakkında kendisine yanıltılan bir soruya Gül, "gereksiz polemiğe girmek doğru değil" dedi.

Haberin aslında ABD'de yaşanan "İnsansız hava uçakalarında silah olmalı mı, bu silahlar başka ülkeler tarafından kullanılmalı mı?" tartışmalarıyla ilgili olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türk Silahlı Kuvvetlerinin açıklamalarına güvenmek gerektiğinin altını çizdi.

Gül şunları söyledi; "Son dönemde bu konularla ilgili ABD'de tartışmalar var. İHA'ların silahlarının yanlışlıklar yaptığıyla ilgili tartışmalar var. Özellikle Pakistan'la ilgili yaşanan olaylar var. Bununla ilgili bir tartışma neticesinde yapılan haber.

Bizim ilgili kurumlarımız kendini bağlayacak şekilde bir açıklama yapmışsa bunu dikkatte almak, inanmak gerekir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamalarına güvenmek gerekir.

Bizim terörle mücadelede ABD ile işbirliğimiz söz konusu. Onların imkanlarından da faydalanıyoruz. Onun için çok gereksiz bir polemiğe girmenin yararının olmadığı kanaatindeyim. Orada bir kitlenin yürüyüşü var, orayı gözleyen herkesin gözleyebileceği bir şey bu."

İSTİKRARSIZLIK EN BÜYÜK TEHDİT

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak, ''İstikrarsızlık bölgemizde bizim için en büyük tehdittir. Onun için komşularımızdaki istikrara önem veririz. İstikrarın korunması önce o ülkeyi yönetenlere düşer. Tabi ki onların siyasi anlayışı ve herkesi kucaklaması... Irak gibi bu kadar büyük çalkantılardan sonra kendini yeniden imar eden inşa eden bu ülkede bugün karşılaşılan siyasi krizler üzücü tabiki. Bununla ilgili bilgiler verdi. Bizde görüşlerimizi paylaştık'' dedi.

Gül, Irak'ın kendi içinde yaşadığı çok büyük sorunlar bulunduğunu belirterek, ''Bizim Irak ile ilgili ta başından beri tekrarladığımız bir husus var. Kendi halkıyla, komşularıyla barışık bir Irak istiyoruz. Eğer bir ülke kendi halkıyla barışık olmazsa, bütün siyasi aktörler Irak'ın kaderiyle ilgili alınacak kararda hep devrede olmazlarsa, çok büyük bölünmüşlükler söz konusu olursa, o zaman o ülkenin enerjisi boşa gider. Maalesef, bugün böyle bir durum söz konusu konusu'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89