• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 9 °C

Abdullah Gül: İlker Başbuğ için üzüntülüyüm

Abdullah Gül: İlker Başbuğ için üzüntülüyüm
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yantıladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ergenekon davasında İlker Başbuğ'un ceza almasına üzüldüğünü ancak henüz hukuki sürecin bitmediğini söyledi. Gül, yanlışlıklar varsa temyiz sürecinde düzeltilmesi temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, bayram namazını Emirgan Hamid-i Evvel Camisi'nde kıldı. Gül'e İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da eşlik etti.

Bayram mesajı veren Gül, "Vatandaşlarımın bayramını tebrik ediyorum. Ramazan Bayramı'nın başta halkımız olmak üzere tüm bölgedeki müslümanlara ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, iyilik getirmesini, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bayramların hususiyeti barışı, huzuru, saygıyı, sevgiyi daim kılmaktır. Bunun da bütün ülkemizde yayılmasını ve güçlenmesini hep arzu ediyoruz. Bütün vatandaşlarıma sevgilerimi saygılarımı bu vesileyle sunuyorum. Küçüklerin gözlerinden öpüyorum" dedi.

Bayram günlerinin ayrı bir hususiyeti olduğunu ifade eden Gül, "Hepimiz bunu idrak etmeliyiz. Memleketimizde güzel bir havanın esmesi, huzurun esmesi yönünde hep beraber elimizden geleni yapmalıyız. Birbirimizi ne kadar çok anlarsak, sayarsak o kadar çok bu ülkede huzur ve kardeşlik olur. Onun için de hep beraber elbirliği içerisinde çalışmamız gerekir." diye konuştu.

ERGENEKON DAVASI

"Ergenekon davasında karar çıktı. Çalışma arkadaşınız İlker Başbuğ da ceza aldı, değerlendirmeniz nedir?" sorusu sorulan Gül, "Tabiki yargı süreci bitmiş değil. Uzun bir süreç. Gerek suçlamaların gerek cezaların kesinleşmesi için Yargıtay safhası yani temyiz safhası vardır. Ayrıca Türkiye uluslararası hukuku tanıdığı için AİHM vardır. Şüphesiz ki beraber çalıştığımız sayın Genelkurmay Başkanıyla ilgili üzüntü duyuyorum. Ama dediğim gibi kesin değildir bunlar. Kanun yolları hep açıktır. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki dönem içerisinde gerek Yargıtay gerek diğer safhalarda varsa yanlışlar bunlar düzeltilir. Kamuoyunun vicdanını tatmin edecek kararlar çıkar" cevabını verdi.

"GÖSTERİLER KANUNİ OLURSA ETKİLİ OLUR"

Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir'de ölen genç ile ilgili görüntülerin silinmesinin ve bir polisin tutuklanmasının hatırlatılması üzerine Gül, "Bu olaylarda hayatını kaybeden herkes için büyük acı duyduk. Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerinin acısını da paylaşıyorum. Ümit ederim ki bu tür olaylar tekrarlanmaz. Tabiki hukukun üstün olduğu, demokrasinin geçerli olduğu bir ülkede barışçı bir şekilde insanlar görüşlerini ifade ederler. Gösteri yapma hakkı, itiraz hakkı şüphesiz ki vardır. Ama bunların kanunlar çerçevesi içerisinde eğer barışçı bir şekilde yapılırsa şüphesiz ki bunlar daha çok dikkate alınır ve o zaman etkisi olur. Bu ülke hepimizin ülkesidir. Hiçbirimizin birbirimize üstünlüğü yoktur. Hepimiz hem ülkemizi güçlü yapmak hem halkımızı mutlu yapmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstermemiz gerekir" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89