• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Abdullah Demirbaş hastaneye kaldırıldı

Abdullah Demirbaş hastaneye kaldırıldı
DTP'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hastaneye kaldırıldı.

DTP'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, hastalığının kritik bir hal alması nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

24 Aralık 2009 tarihinde DTP'ye yönelik birçok ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, hastalığının ağırlaşması nedeniyle 5 gün önce Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Uzun süredir tedavi gördüğü bir hastalık olan Derin Ven Trombozu (DVT) hastalığının cezaevinde ağırlaşması nedeniyle hastanenin Hemotoloji Bölümü'ne kaldırılan Demirbaş, burada tedavi altına alındı. Hastalığının ciddi bir boyuta ulaştığı ve tehlike arz ettiğini belirten doktorlar, bu nedenle Demirbaş'ın bir süre gözetim altında tutulacağını bildirdi.

İHD daha önce ilgili kurumları uyarmıştı

Abdullah Demirbaş, Ocak ayında İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvurarak, hastalığının ağırlaştığını belirtmiş, başvurusu üzerine İHD, Adalet Bakanlığı'na, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurarak, Demirbaş'ın tahliyesi istemişti.

Derin Ven Trombozu (DVT) nedir?

Ülkemizde giderek artan bir oranda görülmeye başlanan ve ciddi sorunlara neden olan bir durum olan DVT, vücudun, derin toplardamarları içerisinde pıhtı oluşumu ile seyreden bir durumdur. Pıhtı, kanın akışkanlığının değiştiği ve kümeleşmeye eğilimin olduğu durumda oluşur. Derin toplardamarların vücutta en fazla bulunduğu yerler, bacak ya da uyluktur. Ancak, diğer vücut bölgelerinde de oluşabilir. Derin toplardamar içerisinde oluşan pıhtı, parçalanıp kan akımı yönünde taşınabilir. Bu şekilde taşınan, gevşek pıhtıya ise 'emboli' adı verilir. Emboliye sebep olan bu pıhtı parçasının, kan akımı ile akciğere taşınıp, doğal kan akımını kapatması olayına ise 'pulmoner emboli' adı verilir. Pulmoner emboli, yaşamı tehdit eden tedavi edilmediğinde akciğerleri ve diğer organların çalışmasını da etkileyen oldukça ciddi bir sorundur. Pulmoner emboliye sebep olan pıhtıların pek çoğu, bacak ya da uyluk bölgesindeki derin toplardamarlardan köken alır. Derin Ven Trombozunun diğer adları ise; bacak toplardamarlarında pıhtılaşma, Venöz Tromboz ya da Venöz Tromboembolizm'dir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89