• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 8 °C

72 vekil ile 56 başkana çizik atacak

72 vekil ile 56 başkana çizik atacak
Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası büyük bir revizyona gidecek. CHP liderinin mevcut 72 milletvekili ve 56 il yönetici ile yollarını ayıracağı belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası büyük bir revizyona gidecek. CHP liderinin mevcut 72 milletvekili ve 56 il yönetici ile yollarını ayıracağı belirtiliyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partide büyük bir revizyona gideceği, mevcut 72 milletvekili ve 56 il yöneticisi ile yollarını ayıracağı belirtiliyor. Referandumdan umduğunu bulamayan Kılıçdaroğlu, iktidar mücadelesine girdiği odaklara kurultay resti ile cevap vermişti. Kılıçdaroğlu'nun yıllardır aynı isimlerin ön planda olduğu örgüt ve Meclis grubunda kurultay sonrası büyük çaplı bir değişime gideceği konuşuluyor. İddialar göre teşkilatın başına getirdiği Gürsel Tekin ile birlikte örgüt ve vekillerin çalışmalarını incelemeye alan Kılıçdaroğlu'nun 56 il örgütünü görevden alacağı ve 72 milletvekiline de yeni dönemde listelerde yer vermeyecek. Referandum öncesinde Türkiye'yi dolaşarak partiye hareket getiren Kılıçdaroğlu, ayak uyduramayan teşkilatları tespit etmeye çalıştı. Tespitlerini Abant'taki toplantıda da dile getirdi. Uyarılara karşın hareketlenme olmayınca Gürsel Tekin ile teşkilatları masaya yatırdı.

BERHAN ŞİMŞEK LİSTE BAŞI

Gideceklerin başında İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, Şimşek'in çalışmalarından memnun olmadığını yakınındaki isimlerle paylaştı. Sav'ın il başkanlığına getirdiği Şimşek, görevi sürdürmekteki inadı nedeniyle de yeni yönetimin tepkisini çekiyor. Fakat partiyi birleştirmek, bütünleştirmek ve iktidara getirmek amacıyla yola çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Şimşek'i görevden alarak partinin en büyük il teşkilatında rahatsızlığa neden olmak istemiyor. Şimşek'in görevden alınacak il başkanları listesinin birinci sırasında yer aldığı belirtiliyor.

Yeni dönemde kimler gidecek

Kılıçdaroğlu, önce Sav'ın yanında yer alan ancak sonra saf değiştiren vekiller ile seçimde tatil bölgelerini terchi eden vekilleri listelere almayacak. Kendi aleyhine konuşan Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ile Muharrem İnce'nin yanı sıra bir dönem yardımcılığını yapan Hakkı Suha Okay ve Haluk Koç'un da üstü çizildi. Kılıçdaroğlu'nun risk alıp Baykal ve Sav'ı da listelere koymayabileceği belirtiliyor. Tekin Bingöl, Abdurrez Erten, Çetin Soysal, Yılmaz Ateş, Osman Kaptan, Mehmet Sevigen gibi isimler de yeni dönemde Meclis'te olmayacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89